30
Nisan
2024
Salı
ADANA

13 katlı apartmanda yangın paniği

ADANA'da elektrik kontağından çıkan ve kısa sürede bütün daireyi saran yangın, 13 katlı apartmanda korku ve paniğe neden oldu. ADANA'da elektrik kontağından çıkan ve kısa sürede bütün daireyi saran yangın, 13 katlı apartmanda korku ve paniğe neden oldu.

13'üncü kattaki daireden öğle saatlerinde dumanlar yükselmeye başladı. Oğlu 20 yaşındaki Ali Zapirli ile birlikte yaşadığı ve memleketi Malatya'ya gittiği belirtilen 59 yaşındaki Şaziye Zapirli'nin evde bulunmadığı sırada başlayan yangın, kısa sürede bütün daireyi sardı. Alevleri fark eden ve yangın merdiveni olmayan apartman sakinleri itfaiye ve polise haber verdi. Her katında 7 daire bulunan apartmandaki yangının diğer dairelere sıçramasından endişe edenler, korku ve panik halinde binayı boşalttı.

Site bahçesinde toplanan vatandaşlar, endişeli gözlerle alevleri izlerken, yangını duyup olay yerine gelen bazı daire sahipleri içeri girmek istedi. Binaya girmeye çalışanlar, yakınları tarafından engellendi. Kısa süre sonra gelen itfaiye yangına içeriden müdahale etti.

Yoğun duman nedeniyle zehirlenme tehlikesi geçiren itfaiye görevlileri oksijen tüpleriyle apartmana girdi. İtfaiye ekiplerinin kısa süren çalışması ardından yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yapılan incelemede, yangının oturma odasında açık unutulan elektrik sobasından başladığı saptandı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında hasar meydana geldi.

hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 11:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?