1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

14 okula 'beyaz bayrak'

ADANA'DA 14 OKULA 'BEYAZ BAYRAK' VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa yürütülen; 'Beyaz Bayrak Projesi' kapsamında Adana'da 14 eğitim kurumu 'Beyaz Bayrak' aldı. Okullara bayraklarıysa düzenlenen törenle takdim edildi.

75. Yıl Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene İl Milli Eğitim Müdürümüz Abdulgafur Büyükfırat da katıldı. Burada konuşan Büyükfırat, 'Beyaz Bayrak Projesi'nin, okulların ortak kullanım alanlarında temizlik ve hijyen konusunda okul müdürlüklerinin çalışmalar yapmasının teşvik edilmesini başta olmak üzere toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesini, yaşam kalitesinin yükseltilmesini, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesini amaçladığını hatırlattı. 2006-2010 yıllarını kapsayan 4 yıllık zaman diliminde proje kapsamında ortaya konulan çalışmalara bağlı olarak Adana genelinde 35 okula 'Beyaz Bayrak' verildiğini hatırlatan Büyükfırat, projenin 2011-2014 yıllarını kapsayacak şekilde 4 yıl uzatıldığına dikkat çekti.

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ikinci yarısında kent genelinde projeye başvuran toplam 103 okul ile ilgili olarak yapılan değerlendirmelerin ardından 42 okula daha 'Beyaz Bayrak' verilmesinin kararlaştırıldığını açıklayan Büyükfırat, bu noktada ilk etapta 14 okula, sonrasında da 28 okula bayraklarını düzenlenen törenlerle takdim edeceklerini dile getirdi. Büyükfırat, “Çocuklarımızın hasta olmaması, tertemiz sınıflarda hijyenik ortamlarda eğitim alabilmesi için, bu projenin çok önemli olduğunu ve bu okullarımız sayesinde gelecek nesillerini daha sağlıklı yetişecektir. 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan okullarımızın idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerine bu projeye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Zamanım olursa; 'Beyaz Bayrak' alan bütün okullarımızı ziyaret edeceğim, gittiğim yerlerde de bu okullarımızı anlatacağım” dedi.

Konuşmaların ardından 'Beyaz Bayrak' dağıtım törenine geçildi. Bu kapsamda da merkez ilçe Çukurova'da eğitim faaliyetlerini sürdüren; “Abdullah Cem Turhan Anaokulu, Şehit Üst. Teğmen Muhammet Ali Demir İlköğretim Okulu, Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu, İsmail Hazar İlköğretim Okulu'nun yanı sıra bir diğer merkez ilçe Seyhan'da yer alan İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Atatürk Kız Meslek Lisesi, Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi, Ahmet Karabucak İlköğretim Okulu, 'Beyaz Beyrak' alırken, Yüreğir'den; 75 Yıl Anadolu Lisesi, Mehmetçik Anaokulu, Ömer Refika halıcılar İÖO, Özel Burç Özgören Anadolu ve Fen Lisesi, Sarıçam'dan da; Sevgi Anaokulu ve Kızıklaş Şehit M. Şahbaz İlköğretim Okulu'na 'Beyaz Bayrak' ve plaketleri de İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffar Büyükfırat tarafından takdim edildi.

ADANA'DA 14 OKULA 'BEYAZ BAYRAK' VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 13:38:01
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 09:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?