3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

14 yaşındaki çocuk, kamyonet çaldı

ADANA’da, 14 yaşındaki B.M., sahibinin kontak anahtarını üzerinde bıraktığı kamyoneti çaldı.

Kaza yapmamak için durunca yakalanan ve ağlayan B.M., arkadaşının sözü üzerine aracı aldığını, amacının hırsızlık olmadığını söyledi.

Reşatbey Mahallesi Valiyolu Caddesi üzerindeki seramik firmasına gelen 42 yaşındaki Sabri Zafer Birdal, daha önceden siparişini verdiği fayansları teslim almak için durdu. Birdal, uzun süre kalmayacağını düşünerek 01 HZ 322 plakalı kamyonetinin kontak anahtarını üzerinde bırakıp, mağazaya girdi.

Bu sırada, komşularının çocuğu olan 18 yaşındaki Mehmet Oval ile birlikte dolaşan B.M., kamyonetin kilitli olmayan kapısını açıp içine girdi. B.M., kamyoneti çalıştırıp hareket ederken arkadaşı Oval’e de diğer kapıdan binmesini söyledi. Hareket halindeki kamyonete binmeye çalışan Oval, arızalı olduğu için açılmayan kapının kolundan tutup, asılı kaldı, kısa süre sonra da dengesini kaybedip düştü.

Kamyonetinin çalındığını fark eden Sabri Zafer Birdal ile çevredeki vatandaşlar, zanlıların peşinden koşmaya başladı. Yere düşen Oval, arkalarından gelen vatandaşlardan korkup kaçarken, direksiyondaki çocuk, Cemalpaşa Mahallesi 8 sokağa girdiğinde karşıdan gelen bir otomobile çarpmamak için frene basıp, kamyoneti durdurdu.

Oto elektrikçisinde çalıştığı belirlenen ve olay yerine çağrılan Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edilen B.M., ağlayarak, “İşyerinden komşumuz olan Mehmet beni tehdit etti, o bana anahtarının üzerinde olduğunu söyleyip, ‘sen buraya kadar getir, sonra ben götürürüm’ dedi, ben de korktum istediğini yaptım. Ben hayatımda hiç böyle şeyler yapmadım. Amacımız hırsızlık değildi, biraz gezecektik” diye gözyaşı döktü.
Oto hırsızlığı suçundan sabıkalı Ovalı’yı arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 12:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Selami İNCEFİKİR IP: 85.98.147.xxx Tarih : 27.04.2008 20:14:11

Bu yaşta böylesine bir olayı sorumsuzca gerçekleştirebilecek cesareti kendisinde bulan genç sayısı her geçen gün artıyor.Daha sonra bizlerden (Öğretmenlerden)Mucize bekliyorlar.Ençokta emeklerimin boşa gitmesine üzülüyorum. not:Aklıma Bingöl depremi geldi;çevre illerden şehri yağmalamaya gelen vatandaşları hatırlıyormusunuz.Sizce ne değişti?