3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

15 amatör takıma malzeme yardımı

Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

Yüreğir Belediyesi Evlendirme Memurluğu ve Düğün Salonu'nda düzenlenen organizasyonla, 15 amatör spor kulübüne 300 krampon, 150 futbol topu, 300 forma, 300 şort ve 300 tekmelikten oluşan yardım paketleri dağıtıldı. Ayrıca kulüplere, önümüzdeki ay eşofman dağıtımı yapılacağı belirtildi.

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri, malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, amatör sporcuların, bugün tarihi günlerden birini daha yaşadığını belirtti. Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu'nun her zaman amatör sporcuların yanında olduğunu vurgulayan Gülleri, Başkan Topçu'ya minnettar olduklarını söyledi.

Başkan Topçu da, amatör kulüplere malzeme yardımının artık geleneksel hale getirildiğini belirterek, "1994'te başkan olduğumda amatör kulüplerin hali içler acısıydı. İdareciler kendi ceplerinden karşılıyorlardı masrafları. Sporcuların antrenmana gidecek dolmuş paraları, malzemeleri yoktu. 'Profesyolel kulüplerden ziyade amatörlerle ilgileneceğim' diye yola çıktım ve bir çizgi çizdik. Seyhan ve Büyükşehir belediyeleri de bu çizgiden yürüdü ve gençlerimiz bugün o döneme göre daha rahatlar. Amatör kulüplere biraz daha fazla eğilmeliyiz. Sizin içinizdeki yetenekleri çıkarabilirsek, profesyonel kulüplere de en büyük desteği vermiş oluruz" dedi.

Topçu, sanayici ve işadamları ile sivil toplum kuruluşlarının Adanaspor ve Adana Demirspor'a sahip çıkmamasından da yakınarak, "Bu takımlar, gerekli destek verilirse bu yıl da şampiyonluğa oynar. Ancak sanayiciler, işadamları ve sivil toplum kuruluşları geri duruyorlar. Bu takımlara Adana'nın sahip çıkması lazım" diye konuştu.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ise, spor ve sanatla iç içe yetişen, yaşayan gençlerin yarınlarının mutlu ve başarılı olacağını, bu gençlerin mutlu ve başarılı nesiller yetiştireceğini kaydetti. Konuşmaların ardından, Kaymakam Dölek ve Başkan Topçu, kulüplere spor malzemelerini dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?