29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

15 bin kişi teröre karşı yürüdü

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve 52 sivil toplum örgütünün destek verdiği "Türk milleti ülkene ve şehitlerine sahip çık" yürüyüşüne yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği binası önünde toplandı. Yürüyüşe katılan kalabalık grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın", "Her Türk asker doğar", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "İmralıyı basalım, Apo'yu asalım" şeklinde slogan atarak İnönü Caddesi'nde yürüyüşe geçti.

Esnafın, öğrencilerin, yoldan geçen vatandaşların da destek verdiği yürüyüşe yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Yürüyüşe, evlerinin balkonlarına ve pencerelerine Türk bayrakları asan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Çakmak Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinden İstasyon Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık grup, Hakkari'de şehit olan 12 asker için saygı duruşunda bulunduktan sonra hep birlikte İstiklal Marşı okudu.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, "Artık sözün bittiği yerdeyiz" diyerek, "Geç kalmadan sınır ötesi harekat yapılarak hainler inlerinde vurulmalı. Bu kanlar yerde bırakılmamalıdır" şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından şehitlerin isimlerin tek tek okuyarak yoklama yapan Köse'ye, vatandaşlar hep birlikte "burada" diye karşılık verdi. Polis ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri içerisinde gerçekleşen yürüyüş, havadan da 1 helikopterle takip edildi. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 15:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?