29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

15 dakika kitap okuma saati

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde her gün ders saati bitiminden sonra 15 dakika kitap okuma saati olarak ayrıldığı öğrencilerin yanı sıra okul yöneticileri, müstahdem ve öğretmenlerin de kitap okuduğu bildirildi.

Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Bilge Tufanbeyli Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda tüm okul müdürlerinin katılımıyla toplantı yaptı. Toplantıda okullarda her gün 15 dakika okuma saati olarak ayrılması, bu saate öğretmen, personel ve öğrencilerin kitap okuyarak geçirmeleri, okullarda sosyal ve kültürel etkinliklere daha fazla yer verilmesi, her ayın on beşini takip eden cuma günleri okul müdürleriyle düzenli olarak toplantıların yapılması, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli kursların açılması, öğretmen evinden öğretmenlerin daha fazla yararlanabilmeleri için düzenlemelerin yapılması kararları alındı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Bilge, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 yıl önce başlatılan kitap okuma uygulamasının yeterince uygulanmadığını söyleyerek, "2 yıl önce ders başlamadan 5 dakika kitap okumaya ayrılıyordu. Sonra bu zaman 10 dakikaya çıktı. Biz ise bu zamanı ders bitiminden sonra belirledik ve 15 dakikaya aldık" dedi. Kitap okuma saatinde öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve hademelerin de kitap okuduğuna dikkat çeken Bilge, "Okulda bulunan herkes 15 dakika Türk ve dünya klasiklerinden eserler okuyor. Böylece toplumun yok olmaya yüz tutmuş kitap okuma alışkanlığı tekrar başlayacak. Kitap okumayan toplumun kendini geliştirmesi çok zordur. Biz kitap okuma kültürünü Tufanbeyli'de yerleştireceğiz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 11:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?