4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

16. Altın Koza 8 Haziran'da başlıyor‎

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 16. Altın Koza Film Festivali, 8-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlk kez 1969 yılında "Altın Koza Film Şenliği" adıyla düzenlenen ve günümüze kadar aralıklarla yapılan Altın Koza Film Festivali, o tarihten bu yana her yıl zenginleşen içeriğiyle ülkenin en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri haline geldi. Bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilecek festival, aynı zamanda 40. yaşını da kutluyor.

Festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da ulusal, uluslararası yarışmalar ve gösterim bölümü izleyicilerle buluşacak. Festival, dünya ve Akdeniz sinemasının seçkin örnekleri, dünyada ve ülkemizde üretilmiş kısa filmler ve belgesellerle izleyicilere bir sinema şöleni yaşatacak.

Festivalin yarışma bölümü; Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, Öğrenci Filmleri Yarışması ve Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'ndan oluşacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Türkiye'de son bir yıl içinde üretilen uzun metrajlı filmler yarışacak. Öğrenci Filmleri Yarışması'nda ise, Güzel Sanatlar ve İletişim Fakülteleri'nde öğrenim gören öğrencilerin ürettiği kısa filmler jüri karşısına çıkacak. Uluslar arası Akdeniz Kısa Film Yarışması'nda Akdeniz havzasında üretilen kısa filmler Altın Koza için yarışacak.

Türk sinemasına oyuncu ve yönetmen olarak damgasını vurmuş önemli isimlere verilen Onur Ödülleri ise, düzenlenen özel bir geceyle sahiplerini bulacak. Gecede söz konusu isimlerin filmlerinden oluşan özel bir seçki izleyicilerle buluşacak.
Festivalin 'gösterim' bölümü ise her yıl daha da zenginleşen bir mönüyle izleyici karşısına çıkıyor. Dünya ve Akdeniz sinemasının seçkin ve ödüllü uzun metraj filmleri, dünyada ve ülkemizde üretilen kısa filmler ve belgeseller sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde ayrıca çeşitli atölye çalışmaları, sergiler ve özel etkinlikler de sanatseverlerle buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 11:52:53
Güncelleme :11 Mayıs 2009 Pazartesi 12:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?