4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

16 engelliye tekerlekli sandalye

Adana Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'ne üye 16 engelliye tekerlekli sandalye verildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'nde yapılan törende konuşan Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Engelliler haftası nedeniyle engellilerin hayatını biraz daha kolaylaştırmak için tekerlekli sandalye hediye ettiklerini söyledi. Avcı, toplumun tüm kesiminin engellilerin hayatını kolaylaştırmada yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap ise yaptığı konuşmada Adana Valiliği'nin her zaman kendilerinin yanında olduğunu anlatarak, "Bugün 16 kardeşimize daha tekerlekli sandalye veriyoruz. Bu kardeşlerimiz maddi durumları iyi olmadığı için tekerlekli sandalyesi olmayan engellilerdir. Bir tekerlekli sandalye 300 TL'den bin 500 TL'ye kadar satılıyor. Engelli bu paraları vererek tekerlekli sandalye alamıyor. Hele akülü sandalye hiç alamıyor. Bu nedenle onların her zaman yanında olan valiliğe teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Avcı ve Kassap sırasıyla engellilere tekerlekli sandalye verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 16:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?