3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

16 ev sular altında kaldı

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Altıgöz köyünde derenin taşması sonucu evler sular altında kaldı.

2 gündür aralıksız yağan yağmurlar nedeniyle metrekareye 74 kilogram yağmurun düştüğü Ceyhan'da, derenin taşması sonucu Altıgöz köyünü çevre köylere ve merkeze bağlayan köprü ve çevresindeki 16 ev tamamen sular altında kaldı.

Adana ve Ceyhan'a bağlı sivil savunma ekipleri tarafından yaklaşık 450 kişinin ikamet ettiği köyde sabahın erken saatlerinden itibaren kurtarma çalışma başlatıldı.

Çevre ile olan bağlantısı kesilen köydeki evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ile 150 küçük ve büyükbaş hayvan kurtarıldı. Su yüksekliğinin yer yer 4 metreye kadar ulaştığı köyde vatandaşlar, zararlarının büyük olduğunu belirterek, "Evlerimiz sular altında kaldı. Yaklaşık 20 büyükbaş, 30 kadar da küçükbaş hayvan telef oldu. Bizim ve hayvanlarımızın yiyecekleri sular altında kaldı. Köyden dışarı dahi çıkamıyoruz. Devletin yardım elini bekliyoruz" dedi.

Köylüler, TEDAŞ yetkililerine telefon açtıklarını ancak elektrikleri henüz kesilmediği için yeni bir tehlikeden endişe ettiklerini de dile getirdiler. Köy sakinlerinden 4 çocuk annesi Emine Akçayüzlü (37), "Hiçbir şeyim kalmadı. Çoluk çocuğumla dışarıda kaldım. Bize yardım edin" diyerek mağduriyetini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?