30
Nisan
2024
Salı
ADANA

16 yıllık ihmal pahalıya mal oldu

Adana'da, 16 yıl önce oturdukları evin elektrik aboneliğini iptal ettirmeyen aile, yıllar sonra tasadüfen TEDAŞ'a 3 bin YTL borçları olduğunu öğrenince şok oldu. 

1990 yılında, Ahmet Remzi Yüreğir Mahallesi Dedekorkut Caddesi Numara 6'da bulunan evde 1 yıl oturan Leyla ailesinin başı, 16 yıl önce taşındıkları evin elektrik borcuyla dertte. İşçi emeklisi 63 yaşındaki Mehmet Cahit Leyla, kendisinden sonra evde oturan N.Y.'nin hiçbir faturayı ödemediğini iddia ederek, 16 yıl önce iş yoğunluğu nedeniyle yaptığı bir ihmalden dolayı şimdi perişan olduğunu söyledi. Leyla, "2006 yılının 11. ayında tesadüfen TEDAŞ'a borcum olduğunu öğrendim. Ahmet Remzi Yüreğir Mahallesi'nde oturan karşı komşumuz taşınırken elektrik aboneliğini iptal ettirmek için TEDAŞ'a gitmiş. Oradaki yetkililer beni sormuşlar ve yaklaşık 3 bin YTL borcum olduğunu söylemişler. Arkadaşım beni aradı ve söyledi. O an yıkıldım, perişan oldum" dedi. 

Leyla, borcu olduğunu öğrendikten sonra TEDAŞ'a gittiğini ve dilekçe verdiğini ancak, TEDAŞ'ın 2-3 ay hiç cevap vermediğini ileri sürerek, "TADAŞ'a o evden 1991 yılında taşındığımı belirten bir itiraz dilekçesi yazdım ve borcu kabul etmedim. Ancak, TEDAŞ yetkilileri bana 2-3 ay hiç dönmedi. Ben tekrar itiraz dilekçesi yazdım. Bu kez bana döndüler ama, komisyon o parayı ödemem gerektiğini söyledi. Ben 2004 yılında o eve taşınan ve taşındıktan sonra elektrik faturalarını ödemeyen N.Y. ile birlikte TEDAŞ'a gittim. N.Y., faturaları ödemek için 2 hafta istedi. 2 hafta geçtikten sonra yanına gittim ancak, N.Y. parayı ödemeyeceğini söyledi. O gün bu gündür perişan durumdayım" diye konuştu. 

N.Y.'nin 2004 yılında ödemediği 58 YTL'lik faturanın bugün faiziyle 3 bin YTL olduğuna dikkat çeken Mehmet Cahit Leyla, şöyle konuştu:
"5-6 aydır ne çektiğimi ancak ben bilirim. TEDAŞ 'Bu borç sizindir, ödeyin' diyor. TEDAŞ, oturmadığım evden dolayı 'Kaçak elektrik kullanıyosunuz' diye belge düzenledi. İnsan oturmadığı evde kaçak elektrik kullanabilir mi? Ayrıca, bizim uyarılarımızdan sonra N.Y. hakkında 3 kez kaçak elektrik belgesi geldi. Buna rağmen, TEDAŞ, borcu benim ödemem gerektiğinde ısrar ediyor. Oturan başkası, kullanan başkası. Ben bu borcu nasıl ödeyeyim. Benim 1991'de o evden taşındığıma dair belgelerim var. Şu anda oturduğum yere taşındığımı belgeleyen muhtarlık onayım var. Buna rağmen, TEDAŞ borcu benden istiyor." 

İşçi emeklisi olduğunu söyleyen Mehmet Cahit Leyla, maddi gücü olsa borcu hemen ödeyeceğini belirterek, "Benim 2 çocuğum var, çok zor şartlar altında geçiniyorum. Gücüm olsa ödeyeceğim ama yok" dedi. 

Mehmet Cahit Leyla'nın eşi İfakat Leyla ise, ödeyemedikleri borca her gün faiz geldiğini ifade ederek, "TEDAŞ, 'Borcu siz ödeyin, N.Y.'yi mahkemeye verin' diyor. Bizim ödeyecek gücümüz olsa öderiz zaten" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2007 Salı 13:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?