4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

17 bin kişinin yeşil kartı iptal!

ADANA'DA YANLIŞ BEYANLA YEŞİLKART ALAN 17 BİN KİŞİNİN KARTLARI İPTAL EDİLDİ

Adana Valisi İlhan Atış, polise taş atan çocukların, taş atmasını önlemek için yeşilkartlarda başlattığı incelemeler sırasında yanlış beyanda bulunan 17 bin kişinin yeşilkartının iptal edildiğini söyledi.

Terörist başı Abdullah Öcalan'nın İmralı'daki şartlarını bahane ederek Adana'da yapılan korsan gösterilerde çocukların kullanılmasına tepki gösteren ve ailelere "Çocuklarınıza sahip çıkın aksi takdirde yeşilkartlarınız iptal edilir" uyarısında bulunan Vali Atış, yeşilkartlarla ilgili inceleme başlattı. Sürekli eylemlere katılan çocukların ailelerinden alınarak yuvalara yerleştirilebileceğini açıklayan Vali Atış, yeşilkartlarını iptal etmekten vazgeçtiklerini ancak bunun için başlattıkları yeşilkart

incelemelerinde yanlış beyan veren çok sayıda vatandaşın ortaya çıktığını ifade etti. Atış, 2009 yılında yapılan incelemeler sonucunda 17 bin yeşil kartın iptal edildiğini belirterek, "Biz çocuklar polise taş attığı için yeşilkartları iptal etmedik. Ancak o günden sonra bütün yeşilkart dosyalarını incelemeye aldık. İncelemeden sonra yanlış beyan veren ve beyanı noksan olan 17 bin kişinin yeşilkartı iptal edildi. Ama bunların hiçbirini polise taş atıldığı için iptal edilmedi" dedi.

Vali Atış, yapılan incelemelerde evi, arabası, işi olan kişilerin yeşilkart aldığının ortaya çıktığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Zengin olduğu halde kendini yoksul göstererek yeşilkart alan vatandaşlar ortaya çıktı. Bazı bilgileri bizden saklamışlar. Hatta çalıştığı halde yeşilkartı olan bile çıktı. Yeşilkart yoksullar için hazırlanmış bir sağlık güvencesi olmasına rağmen evi, arabası, traktörü olan bile yeşilkart almış. Bunların hepsi tek tek iptal edildi."

Vali İlhan Atış, Adana'da şu anda yaklaşık 400 bin yeşil kartlı bulunduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 10:23:04
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 19:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
harun IP: 83.66.88.xxx Tarih : 29.12.2009 21:02:01

helal sana başkan..aslında tüm hainlerin devletine isyandan öte zarar verenin devletten otlanmaları önlenmeli ..apo barzani kuzey ırak beslesin hainleri bizim vergilerimizle asla beslanmemeliler...yediği kabı pisleyenlerle işimiz yok...helal sana sayın valimiz devamını bekliyoruz..