4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'17 Mayıs'ta Ankara'da buluşalım'

İşçi Partisi Adana İl Başkanı Hayrettin Çavuşoğlu, 17 Mayıs 2009 tarihinde Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek Cumhuriyet Mitingi'nin, 19 Mayıs arifesinde milletin emperyalizme ve işbirlikçilerine vereceği tarihi bir cevap olacağını söyledi.

İnönü Parkı'nda partililerle birlikte basın açıklaması yapan Çavuşoğlu, "19 Mayıs, millet oluşumuzun ve bu yönüyle de emperyalizme karşı tüm mazlum uluslara önder ve örnek oluşumuzun simgesidir. 19 Mayıs'ın başarısı, uygarlıklar beşiği, kavimler kapısı Anadolumuzu bir bilim ve uyanış coğrafyası haline getirmiştir. Halkçılık ve aydınlanma bu başarının temel ayaklarıdır" dedi.

Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek Cumhuriyet Mitingi'ne Adanalıları davet eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"17 Mayıs 2009 tarihinde Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek Cumhuriyet Mitingi, 19 Mayıs arifesinde milletin emperyalizme ve işbirlikçilerine vereceği tarihi bir cevap olacaktır. 1950'lerden sonra emperyalizm ve yerli işbirlikçileri, aydınlanma dinamiklerimizi ve vatansever birikimimizi hedef tahtasına oturtmuştur. Elli yıllık bu 'Küçük Amerika' sevdası sonucunda, Cumhuriyetimiz bugün yıkılma tehdidi ile yüz yüze kalmıştır. Bize düşen görev savunma mevzilerinden çıkıp Cumhuriyeti yeniden kurmaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 15:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?