3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

17 okula daha 'Beyaz Bayrak'

Adana’da, İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu 17 okula daha beyaz bayrak verildi.

Adana’da geçen yıl 3 okulun beyaz bayrak almasından sonra, bu yıl da 17 okula daha beyaz bayrak ve sertifika verildi. Valilikte düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Erdem Kıyat, Adana’da 84 okulun beyaz bayrak almak için başvuruda bulunduğunu söyledi.

2007 yılında aralarında Feke Lütfiye Ayşe Baytok Yatılı İlköğrğtim Bölge Okulu'nun da bulunduğu 3 okulun beyaz bayrak aldığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Kıyat, bu yıl da 17 okulun beyaz bayrak aldığını, 3 okulun da sırada beklediğini bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak ise, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, çocukların eğitildiği okullarda temizlik-hijyen açısından belirli kriterlerin esas alındığını ifade etti. Çatak, düzenlenen sertifikaların 2 yıl geçerli olduğunu, beyaz bayrak alan okulların yılda bir kez denetlendiğini kaydetti.

Beyaz bayrak ve sertifika alan okulların isimleri şöyle:
İhsan Demirtaş İlköğretim Okulu (Ceyhan), Özel Ceyhan Burç İlköğretim Okulu (Ceyhan), Ceyhan Ticaret Borsası Anadolu Lisesi (Ceyhan), Mustafabeyli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (Ceyhan), Namık Kemal İlköğretim Okulu (Adana), Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu (Ceyhan), Kozan Sağlık Meslek Lisesi (Kozan), Borsa Lisesi (Adana), Mimar Kemal İlköğretim Okulu (Adana), Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi (Adana), Alparslan İlköğretim Okulu (Adana), İMKB İlköğretim Okulu (Adana), Zübeyde Hanım Ana Okulu (Adana), Tabipler Odası İlköğretim Okulu (Adana), Seyhan Anaokulu (Adana), Özel Çukurova Burç İlköğretim Okulu (Adana), Oğuz Kaan Köksal Görme Engelliler İlköğretim Okulu (Adana)

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?