29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

17 yaşındaki kalpazan yakalandı

İstanbul'dan Adana'ya gelerek sahte 100 YTL'lik banknotları piyasa sürdüğü belirlenen 17 yaşındaki kız, son işinde yakayı ele verdi.

Alınan bilgiye göre, çok sayıdaki sahte 100 YTL'lik banknotu piyasaya sürmek için İstanbul'dan Adana'ya geldiği bildirilen A.Ş., çeşitli iş yerlerine girerek, alışveriş yapıp verdiği sahte paranın üstünü aldı. Son olarak bir çiçekçiye giren A.Ş., çiçekçiye sahte 100 YTL'lik banknot verip, 90 YTL para üstü aldıktan sonra iş yerinden çıktı. Genç kız gittikten sonra paranın sahte olduğunu anlayan iş yeri sahibi polise haber verdi. Polis tüm aramalara karşın genç kızın izine rastlamazken, iş yeri sahibi genç kızı olaydan iki gün sonra pazarda alışveriş yaparken gördü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, genç kızı gözaltına aldı. Çocukları Koruma Şube Müdürlüğü'ne götürülen A.Ş., suçunu itiraf etti. Adana'yı bilmediği için, daha önce sahte para verdiği iş yerlerinin yakınlarında dolaştığını fark etmediğini söyleyen A.Ş., yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?