1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

18 Hizbullahçı gözaltında

ADANA'DA HİZBULLAH OPERASYONU

Adana Valisi İlhan Atış, Adana, Mersin ve İzmir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon sonucu 18 Hizbullah zanlısının yakalandığını, operasyonun devam ettiğini açıkladı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin dün gece gerçekleştirdiği Hizbullah operasyonunun ayrıntıları hakkında gazetecilere açıklama yapan Vali İlhan Atış, biri İzmir'de, biri Mersin'in Tarsus ilçesinde, biri Adana'nın Ceyhan ilçesinde 15'i de Adana merkezde olmak üzere 18 zanlının yakalandığı kaydetti.

Operasyonda yakalananların salıverilen militanlarla ilgisi bulunmadığını, uzun bir teknik takip ve delillendirme sonucu gerçekleştirilen planlı bir operasyon olduğunu vurgulayan Vali Atış, şunları kaydetti:

"Yapılan operasyon, planlı bir operasyon. Bu operasyon sonucunda biri İzmir, biri Tarsus, biri Ceyhan'da toplam 18 kişi yakalandı. Adli makamlara intikal ettirilecekler. Uzun takip ve delillendirme sonucunda adli makamların da denetiminde operasyon yapıldı. Umuyorum ki operasyon sonucunda Adana'da huzur ve güveni daha fazla sağlamış oluruz. Operasyon devam ediyor. Çeşitli dokümanlar ele geçirildi. Yapılan operasyonların serbest bırakılan Hizbullah militanları ile alakası yok. Daha önceden planlanmış, takip edilmiş bir operasyondur."

Vali Atış, zanlıların silahlı bir eyleme hazırlanırken yakalandıklarına ilişkin bir bilginin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 12:49:04
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 14:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?