3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

18 YTL için birbirlerini ezdiler!

Adana'da, Şartlı Nakit Transferi kapsamında verilen en az 18 YTL'lik eğitim yardımını alabilmek için banka önünde sıraya giren kadınlar ile çocukları ezilme tehlikesi geçirdi.

Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 2 ayda bir öğrenci başına ödenen eğitim yardımı, banka önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla bankanın önüne gelen aileler, yaklaşık 300 metre kuyruk oluşturdu.

Bankanın Kuruköprü Şubesi önünde sabahın ilk saatlerinden itibaren çocuklarıyla birlikte sıraya giren kadınlar, eğitim yardımını alabilmek için ezilme tehlikesi geçirdi. Anneleriyle birlikte sıraya giren çocuklar da izdiham sırasında ezilme
tehlikesi geçirirken, bazı çocuklar ise anneleriyle sırada beklerken uyuyakaldı.

Kuyrukta bekleyen kadınlar, çocuklarını bırakacak kimseleri olmadığı için yanlarında getirmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, "Eğitim yardımı almak için saatlerce bekliyoruz. Sadece 18 YTL almak için işkence çekiyoruz. Çocuğumuzla birlikte rezillik çekiyoruz" dediler.

Şartlı Nakit Transferi kapsamında ilköğretim öğrencisi erkek çocuk için 18 YTL, kız çocuk için 22 YTL, ortaöğretimde okuyan erkek öğrenci için 28 YTL, kız öğrenci için ise 39 YTL ödeme yapılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 12:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?