2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

19 kişiyi dolandıran zanlı tutuklandı

Adana'da 19 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kentin değişik semtlerinde değişik tarihlerde "para üstücülüğü" olarak tabir edilen yöntemle dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen S.A., polisin yaptığı çalışma sonucu İnönü Parkı'nda yakalandı.

Toplam 19 kişiyi dolandırdığı tespit edilen zanlı S.A'nın., esnafı ankesörlü telefonla arayıp herhangi bir apartmanın adresini belirterek sipariş verdiği ancak bozuk parası bulunmadığından siparişi getirecek olan kişinin 100 YTL para üstüyle birlikte gelmesini istediği öğrenildi.

Siparişi getiren kişiyi apartmanın girişinde karşılayan S.A'nın, siparişi teslim alacak kişinin apartmanın üst katındaki bir dairede olduğunu ve siparişi oraya teslim ederek 100 YTL'nin oradan alınmasını söyleyip para üstünü teslim aldığı, böylece siparişi getiren kişinin belirtilen daireye çıkmasından hemen sonra teslim aldığı para üstü ile olay yerinden ayrıldığı ifade edildi.

Emniyette 9 kişi tarafından teşhis edilen zanlının 4 ayrı ilde de çeşitli suçlardan arandığı öğrenildi. Zanlı S.A., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 12:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?