2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

192 proje Adana'da sergilendi

Adana Özel Burç Okulları'nın bu yıl 5.'sini düzenlediği "Uluslararası İlköğretim ve Lise Öğrencileri Arası Bilim-Proje Yarışması (BUSEF) Sergisi", TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde törenle açıldı.

3 kıtadan müracaat eden bin 203 proje arasından seçilen 192 proje finalde sergilendi. 18 ülkeden projelerini sergilemek için 600 öğrenci ve öğretmen Adana'ya geldi.

Programın açılışında konuşan Vali İlhan Atış, Adana'da eğitim-öğretimde iyi bir performans gösteren Burç Okulları'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje yarışmasının çok önemli olduğunu ve öğrencilere çok katkı sağladığını söyledi. Atış, "Bilim her şeyin başıdır. Okulunuz bunu çok iyi kavramış. Diğer ülkelerden gelen çoçuklara da bunu öğrettiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Türk gençlerinin dilini, dinini ve devletini çok iyi öğrenmeleri gerektiğini belirten Atış, herkesin bu 3 değeri canından çok sevmesi gerektiğini vurguladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, Endonezya'dan Çek Cumhuriyeti'ne kadar 20'den fazla ülke çocuğunun katıldığı proje yarışmasının Adana'da yapılmasından duyduğu sevinci aktardı.

Türkiye'de böyle bir yarışmanın belki de ilk kez yapıldığını vurgulayan Durak, Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman bu tür bilimsel aktiviteleri destekleyeceğini belirtti. Özel Burç Okulları Genel Müdürü Yılmaz Demir ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Proje Tabanlı Eğitimi"ni desteklemek amacıyla geleneksel hale getirdikleri BUSEF Uluslararası Bilim ve Proje Yarışması'nın her yıl biraz daha büyüyerek, yoluna devam ettiğini kaydetti.

Yerel yönetimler, sanayici ve üniversitenin desteklediği yarışmanın kentin eğitim-öğretimine büyük katkı sunduğunu anlatan Demir, 3 kıtadan 18 ülkeden yaklaşık 600 öğretmen ve öğrencinin Adana'ya geldiğini kaydetti. Demir, yarışmada dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere toplamda 50 bin YTL'lik ödül dağıtılacağını ifade etti.

Daha sonra tören alanında kurulan dev platforma 18 ülke çocukları milli giysi ve bayrakları ile çıktı. Her renk, dil ve ırktan çocuğun muhteşem bir tablo oluşturduğu sahnede Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Burç Okulları Genel Müdürü Yılmaz Demir'e öğrenciler tarafından Kazakistan mahalli kıyafetleri giydirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Milletvekili Vahit Kirişçi, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, Defterdar Tamer Utkucu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Attaroğlu, ATO Başkanı Şaban Baş, AGİD Başkanı Ahmet Coşkun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve yüzlerce öğrencinin katıldığı törende fen-teknoloji, fizik, kimya, biyoloji ve mühendislik alanlarındaki birbirinden ilginç 192 proje beğeniyle gezildi.
Yarın jüri tarafından değerlendirilecek projeler için ödül töreni düzenlenecek.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 18:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan Yılmaz IP: 88.234.51.xxx Tarih : 2.05.2008 23:33:03

sevgili kızım Nazlı..Bu yarışma için çok emek sarfettin ve Muğla Anadolu Lisesi adına arkadaşın Zülal ile Adana da projenizi sunuyorsunuz.Emekleriniz boşa çıkmaz inşallah.Katılan tüm öğrencilere başarılar dilerim.