4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

2,5 yıl sonra 'kaçırıldım' diye şikayet etti

Adana’da 4 yıl önce amcasının oğluyla düğün yapıp evlenen ve 2.5 yaşında bir de çocuk sahibi olan genç kadın, babasının evine döndükten sonra kendisini kaçırdığını ileri sürdüğü kocasından şikayetçi oldu.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 18 yaşındaki Z.E. (Zeynep Ertem), babası Ahmet Ertem ile sanık Cumali Ertem ile babası Bayram Ertem hazır bulundu.

Bir çocuk annesi Z.E., 4 yıl önce Karaisalı İlçesi’nin Torunsolaklı Köyünde ilköğretim okulunda okurken, amcasının oğlu Cumali Ertem (26) tarafından Adana’ya kaçırıldığını ve kızlık zarının bozulduğunu belirterek şikayetçi oldu. Amcasının oğlu ile dini nikahlı olarak 3 yıl evli kaldığını belirten Z.E., babasının evine döndükten sonra Cumali Ertem’in kendisini, koyun otlatırken yeniden kaçırdığını iddia etti. Z.E.’nin babası Ahmet Ertem de, "Kızım sanıkla 2 yıl evli kaldı. Sonra kızım benim evime döndü. Ancak sanık 15 ay sonra kızım hayvan otlatırken ikinci kez kaçırdı. Şikayetçiyim" dedi.

15 yaşından küçük kızı kaçırmak, kızlık zarını bozmak suçlarından tutuksuz olarak yargılanan sanık Cumali Ertem ile suça yardım etmekten aynı şekilde tutuksuz yargılanan babası sanık Bayram Ertem (53) iddiaları kabul etmedi. Sanık Ertem, "Mağdure ile 2000 yılında nişanlandık. 2002 yılında askerden döndükten sonra kendisinin başkasına verileceğini belirterek kaçırmamı istedi. Birlikte kaçtık. Aynı yıl şubat ayında da Adana’da düğün yaparak evlendik ve bir de kızımız var. Ayrılmak istemiyorum" şeklinde ifade verip, suçsuz olduğunu söyledi.

Sanık baba-oğul mahkeme heyetine delil olarak da düğün fotoğraflarını sundu. Mahkeme heyeti, delillerin toplanması ve şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 11:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?