2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

2.5 milyon YTL ile ortadan kayboldu

ADANA’da müşterilerin hesaplarında oynama yaparak, çalıştığı bankadan yaklaşık 2 Milyon 500 bin YTL’yi zimmetine geçirdiği iddia edilen 36 yaşındaki memure Ö.H. ile 41 yaşındaki müteahit eşi, durumun ortaya çıkması üzerine artadan kayboldu.

Zimmet olayı, geçen hafta bankanın bir müşterisinin uzun süreden beri kullanmadığı hesabından, bilgisi olmadan para transferi yapıldığını fark edip, nedenini öğrenmek istemesiyle ortaya çıktı. Hesapları incelemeye alan banka yöneticileri, iddiaya göre işlemlerin evli ve 2 çocuk annesi olan memure Ö.H.’nin bilgisayarından yapıldığını saptadı.

Genel Müdürlük tarafından görevlendirilen 3 müfettişin detaylı incelemesinin ilk aşamasında, Ö.H.’nin, ‘uykuda’ olarak tabir edilen ve uzun zamandan beri işlem yapılmayan bazı hesapları aktif hale getirdiği ve para transferlerini bu hesaplar üzerinden gerçekleştirdiği belirlendi. Transfer edilen rakam da 2 milyon 500 bin lira olarak hesaplandı.

Bankada 10 yıldan beri çalışan Ö.H.’nin yaptığı usulsüzlüğün boyutlarını ortaya çıkartmak amacıyla çalışmayı derinleştiren müfettişler, memurenin kaçma ihtimalini de göz önünde bulundurarak, kurum avukatları aracılığıyla Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, ifadesini almak için Ö.H.’yi aramaya başladı.

8 PERSONELE GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ

Bankadaki usulsüzlüğün ortaya çıkması üzerine, Gazipaşa Bulvarı’ndaki banka şubesinde görevli amir ve Ö.H. ile direk işlem teması olduğu belirlenen 8 personel, ‘görevi kötüye kullanmak ve ihmal’ iddiasıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar görevden uzaklaştırıldı.

Yaklaşık 2 Milyon 500 Bin YTL’yi zimmetine geçirdiği tahmin edilen H. çifti, polisin kendilerini aradığını öğrenir öğrenmez, Mahfesığmaz Mahallesi’ndeki evlerini terk etti. İlköğretim okulu öğrencisi olan 10 yaşındaki ikiz kızlarını da okula göndermeyen aile ortadan kayboldu.

‘PARAYI TAKSİTLE ÖDERİM’ TEKLİFİ

Hakkında soruşturma başlatılan Ö.H.’nin bulunması için ekiplerin çalışması sürdürülürken, bankayı telefonla arayıp, yetkililerle görüştüğü ileri sürülen müteahhit L.H., “Eşim kaçmadı, durum açığa çıkan kadar ortalarda gözükmek istemiyor. Zimmetine para geçirme gibi bir durum da söz konusu değil. İşlerim bozulduğu için maddi sıkıntıya düşmüştüm. Durumunu düzeltmem için eşim bana böyle bir yardım yaptı. Sıkıntıyı atlattıktan sonra parayı geri yerine koyacaktık. Hakkındaki suçlamayı kaldırmanız halinde parayı taksitlerle ödeyeceğim” teklifinde bulunduğu belirtildi.

DHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 18:39:46
Güncelleme :13 Haziran 2008 Cuma 18:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?