4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

2 bin 600 havai fişek ele geçirildi

ADANA'DA 2 BİN 600 HAVAİ FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, dün yapılan havai fişek operasyonunda 2 bin 600 havai fişek ele geçirildiğini ve 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Kesmez, ele geçirilen havai fişeklerin çoğunun İstanbul'da polis helikopterine atılan havai fişeklerden olduğunu kaydetti.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Kesmez, yaptığı açıklamada, 11 noktada çok sayıda havai fişek satan iş yerine operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 2 bin 600 havai fişek ele geçirildiğini belirterek, "Bu havai fişeklerin çoğu İstanbul'da IMF protesto edilirken polis helikopterine atılan havai fişeklerden oluşuyor. Bunun yanı sıra küçük havai fişeklerde ele geçirildi. Havai fişeklerle birlikte 4 kişi de gözaltına alındı" dedi.

Kesmez, havai fişek satmanın, satın almanın ve kullanmanın Türk Ceza Kanunu'nun 174. maddesi gereğince yasak olduğunu, bundan sonra havai fişeklerin işyerlerinde satılamayacağını söyledi. İl Emniyet Müdürü Kesmez, "Havai fişekler toplandıktan sonra korsan gösterilerde de azalma oldu. Dün gece mesela bir mahallede küçük çaplı bir korsan gösteri oldu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 17:14:04
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 18:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?