4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

2 bin çift 'evet' dedi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen nikah şöleninde 2 bin çift "evet" diyerek resmi nikah yaptırdı. Başkan Durak, 20 yıl önce sünnet ettirdiği gencin nikahını da kıydı. Çiftler, ünlü sanatçı Ferdi Tayfur'un şarkılarıyla coştu.

Merkez Yüreğir ilçesinde bulunan Serinevler Spor Salonu'nda gerçekleştirilen nikah şöleninde Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, çiftlerle davul-zurna eşliğinde halay çektikten sonra 2 bin çiftle tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Durak, nikah merasiminde ilk önce 20 yıl önce düzenlenen şölende sünnet ettirdiği Ercan Öztaş (26) ile eşi Emine Öztaş'ın nikahını kıydı. Eşi Yıldız Durak'ın da şahitlik yaptığı nikah töreninde Başkan Durak, salonda hazır bulunan gelin adaylarına "Yanınızdaki damat adaylarını eş olarak kabul ediyor musunuz?" ve "Erkekler yanınızdaki gelin adaylarını eş olarak kabul ediyor musunuz?" diye sordu. Salondaki 2 bin çift hep birlikte "evet" diye bağırdı.

"Resmi nikahı olmayan çift kalmasın" sloganıyla başlattıkları nikah şölenlerinde toplam 15 bin civarında çiftin nikahını kıydıklarını belirten Durak, "Amacımız kadına ve doğan ve doğacak çocuklara kimlik kazandırmak. Birçok sosyal problemleri de beraberinde getiren resmi nikahın olmaması ülkemiz için çok acı bir yaradır" dedi.

Öte yandan, resmi nikah yaptıran çiftler arasından Seher-Recep Apa çifti, 33 yıl önce başlayan evliliklerinin 10 yıl önce biterken bugün tekrar belediye başkanının sorusuna "evet" diyerek yeniden evlendi. 4 çocuk ve 5 torunları olduğunu belirten Recep Apa (60), "Biz 33 yıl önce evlendik. 10 yıl önce ben bir başka kadınla da evlenince ilk eşimle boşandık. Aldığım eşim ölünce tekrar eski eşimle barışarak evlenmeye karar verdik. Ben eşimi çok seviyorum" diye konuştu.

Resmi nikah merasiminin tamamlanmasından sonra sahne alan ünlü sanatçı Ferdi Tayfur, söylediği şarkılarla hemşehrilerini coşturdu. Ferdi Tayfur, şarkılarını hemşehrileriyle birlikte seslendirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 19:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?