2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

2 bin öğrenci kurayla belirlendi

Seyhan Belediyesi'nin vereceği öğrenim yardımından faydalanacak 2 bin üniversite öğrencisi kurayla belirlendi.

İlki 2005 yılında başlayan öğrenim yardımı verilmesi uygulamasının dördüncü yılında bu kez 2 bin üniversite öğrencisine verilecek aylık 60 YTL’lik yardım için Adana 4. Noter Kâtibi Cahit Ün tarafından kura çekildi.

Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdülkerim Arıkan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisinin katıldığı kura çekilişinde yardıma hak kazanan talihli öğrencilerin isimleri anında perdeye yansıtılarak ilan edildi.

Seyhan Belediyesi 2008 Yılı Öğrenim Yardımı’nı almaya hak kazanan öğrenciler başvuru sırasında kendilerine bildirilen evrakları 10 Mart 2008 Pazartesi günü mesai bitimine kadar belediye hizmet binasındaki Ak Masa’ya teslim edecek.
Başvuru yapan 9 bin 34 öğrenci arasında kurada isimleri belirlenen 2 bin kişi ile kuraya girmeksizin yardımı almaya hak kazanan 22 şehit yakını ve anne babası vefat etmiş 54 öğrenci dışında 50 kişilik de yedek liste çekildi.

Noterin belirlediği 2 bin öğrenci arasından ilan edilen tarihe kadar herhangi bir nedenle gerekli evrakları vermeyenler olursa yedek listesinin birinci sırasından başlayarak davet edilerek gerekli evraklar istenecek. Yedek listeden davet edilenler olursa onlarda 17 Mart tarihine kadar kendilerinden istenen evrakları Ak Masa’ya teslim edecekler.

Seyhan Belediyesi 2008 Yılı Öğrenim Yardımı’nı almaya hak kazanan öğrencilere Şubat ve Mart ayı yardımı aynı anda ödenecek. Buna göre öğrenim yardımı 2008 yılı içinde Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ile Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 8 ay boyunca hak sahibi öğrencilere verilecek.

Kurada isimleri çıkmış üniversite son sınıf öğrencilerinden Eylül ayında öğrenciliklerinin devam edip etmediğine ilişkin yeni bir belge talep edilecek. Öğrenciliği devam eden son sınıf öğrencilerine öğrenim yardımı verilmeye devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 12:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?