4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

2 kepçe yemek için 3 km yürüyor

Adana'da, 13 çocuk annesi Atiye Büdün, belediyenin verdiği 2 kepçe yemek ve 4 ekmeği alabilmek için yaklaşık 3 kilometre yürüyor. Kocası 5 ay önce evi terk eden Büdün, verilen yemek ve ekmeğin kendilerine yetmediğini ancak buna da şükrettiğini söyledi.

Merkez ilçe Seyhan Belediyesi, Ramazan dolayısıyla Alidede Mahallesi'nde bulunan Eski Bakımyurdu'nda 500 kişiye yemek veriyor. Görevliler, izdihamın önüne geçmek için yemek almaya gelenlere fiş dağıtıyor. Akşam iftarda sıcak bir yemek, taze bir ekmek yemek isteyenler, Bakımyurdu'nun önünde iftara saatler öncesinden kuyruğa giriyor.

Bunlar arasında bulunan 40 yaşındaki 13 çocuk annesi Atiye Büdün'ün dramı ise yürek burkuyor. Yıllar önce Mardin'den göç ederek Adana'ya gelen ve 15 yaşında evlenen Büdün, eşinin 5 ay önce kendisini terk etmesiyle birlikte 13 çocuğuyla ortada kaldı. Bir oğlunu askere gönderen, diğerlerinin geçimini sağlayan Büdün, Bakımyurdu'ndan günde 2 kepçe yemek ve pilav ile 4 ekmek aldığını bunun için de her gün 3 kilometre yürüdüğünü söyledi.

Aldığı yemek ve ekmeğin kendisiyle birlikte 13 kişiye yetmediğini belirten Büdün, ancak buna da şükrettiğini söyledi. Oruç tuttuğu için tarlalarda çalışamadığını bu yüzden belediyenin dağıttığı yemekleri alarak Ramazan ayını geçirmeyi düşündüğünü söyleyen Büdün, "Evde 12 çocuğum aç susuz beni bekliyor. Bize bu imkanı sunanlardan Allah razı olsun. Onlar bize yemek ve ekmek veriyor. Ben bu yemeği alabilmek için Dağlıoğlu Mahallesi'nden Havuzlubahçe ve Sucuzade Mahallelerinden geçerek Alidede Mahallesi'nde bulunan yemek dağıtım merkezine ulaşıyorum. Yaklaşık 3 kilometre yürüyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 11:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?