4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

2 otomobil kundaklandı

Adana'da gece yarısı iki otomobil, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı.

İlk olay, saat 02.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesindeki Yenibey Mahallesi, Manisalı Alibey Caddesi üzerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Mehmet Özdemir'e ait park halindeki 01 BC 732 plakalı otomobili yanıcı madde dökerek ateşe verdi.

Mehmet Özdemir ve kardeşi Mustafa Özdemir duydukları ses üzerine evlerinin penceresinden sokağa baktıklarında araçlarının yandığını ve iki kişinin kaçtığını gördü. Mustafa Özdemir, bunun üzerine kaçan şahısların arkasından kendisine ait tabancayla ateş etti. Şahıslar, ara sokaklarda izlerini kaybettirirken, yanan otomobil çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri, aldığı bilgiler doğrultusunda şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Mehmet Özdemir, "Kardeşim ve yiğenlerim sokağa baktıklarında otomobilin yandığını ve kar maskeli iki kişinin bu esnada kaçtığını görmüşler. Bunun üzerine kardeşim tabancasıyla kaçan şahısların arkasından ateş etmiş" diye konuştu.

İkinci olay ise saat 02.30 sıralarında Gülbahçe Mahallesi 13094. sokaktaki 1 numaralı evin önünde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Selami Yıldız'a ait park halindeki 01 YN 247 plakalı otomobili yine yanıcı madde dökerek ateşe verdi. Ön kısmından yanmaya başlayan otomobil, mahalle sakinleri tarafından söndürülürken, polis ekipleri olay yerine gelerek otomobil sahibinden bilgi almaya çalıştı. Her iki kundaklama olayında da otomobillerde küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

Bu arada, polis ekipleri, yaptığı araştırmada bir kişinin yaralı olarak ilk olayın meydana geldiği yere yakın mesafede bulunan Özel Hacettepeliler Tıp Merkezi'ne gittiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine polis, tedavisi yapılan şahsı ve yanındaki 3 kişiyi olayla bağlantıları olabileceği ihtimali üzerine gözaltına aldı.

Kundaklama olayları ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 09:31:57
Güncelleme :1 Şubat 2009 Pazar 09:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?