3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

20 bin YTL'yi kapkaççılara kaptırdı

Adana'da, bankada takip ettikleri esnafın poşete koyduğu 20 bin YTL'yi bankanın önünde kapkaç yöntemiyle çalan 2 kişi, motosikletle kaçtı.

Merkez Yüreğir ilçesinde inşaat malzemeleri satan Samil Tülü (54), hesabından para çekmek için Kozan Caddesi'ndeki banka şubesine gitti. Tülü, çektiği 20 bin YTL'yi siyah poşete koyarak bankadan çıktı.

Tülü, otomobiline doğru giderken arkasından motosikletle yaklaşan ve henüz kimlikleri belirlenemeyen iki kişinin itmesi sonucu dengesini kaybetti. Bu sırada zanlılar poşeti alarak, ara sokaklara girip gözden kayboldu.

Tülü'nün ihbarı üzerine, polis, ara sokaklarda motosikletli kişilerin üzerinde arama yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Gasp Büro Amirliği ekiplerinin bankadaki güvenlik kameralarını incelemesi sonucu, bir kişinin, Tülü'yü işlemlerini yaparken ve dışarı çıktıktan hemen sonra takip ettiği, birkaç dakika sonra olayın gerçekleştiği belirlendi.

Bankada ifadesi alınan ve kamera kayıtlarındaki kişinin parasını çalan kişi olduğunu belirten Tülü, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir müşterimden alacağım vardı. Bankadan gelip onu tahsil ettim. Sonra parayı hırsızlara karşı önlem olarak, görünmesin diye siyah poşete koydum. Dışarı çıktığım anda arkadan itip bocalamama neden oldular. Sonra da poşeti alıp kaçtılar. O zamana kadar takip edildiğimi fark etmedim" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:29:45
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 14:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?