4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

20 gence sinema eğitimi

Adana'da düzenlenen 16. Altın Koza Film Festivali kapsamında 20 gence sinema eğitimi veriliyor. Gençlerin genellikle daha önce hiç sinemaya gitmeyen çocuklar arasından seçildiği belirtildi.

Sinema atölyesinin eğitmenleri, Altın Koza Film Festivali'nin gençleri sanatla buluşturduğunu belirterek, "Geleceğin Türkiye'sinin kurulmasında sanat eğitimi almış gençler çok önemli roller üstlenecek. Bu yüzden Altın Koza Film Festivali sırasında çocukların eğitimine çok önem verilmektedir" dediler.

Sinema eğitimleri süresince gençler, senaryosunu kendilerinin yazdığı kısa filmi hep beraber çekerek, filmlerinin hem oyuncusu, hem kameramanı, hem de senaristi olacak.

Çekilen filmin gösteriminin yapılacağı Ortopedia Hastanesi'nin Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yaman Sarpel, bugüne kadar sinemaya bile gitmemiş çocukların, bir filmin yapılmasında yer almalarının, onların yaratıcılığının gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Bilim ve sanat insanları, ancak böyle imkanların sunulduğu çocuklar arasından çıkabilir. Ortopedia Hastanesi bilime olduğu kadar, sanata da katkı sunmaktan mutludur" diye konuştu.

Gençlerin eğitimler sırasında çekecekleri film, 13 Haziran 2009 tarihinde saat 15.00'te Ortopedia Hastanesi Sinema Salonu'nda gösterime girecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?