3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

20 kişilik gruptan markete saldırı

ADANA'da birkaç gündür korsan gösterini sürdüren PKK yandaşları bu kez de markete saldırdı.

Yaklaşık 20 kişilik bir grup taşladıkları marketi molotof kokteyl ile ateşe verip kaçtı. Camları kırılan markette yangın çıkarken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Göstericiler yangına söndürmeye gelen itfaiye aracına da taşlı saldırıda bulundu.

Çoğunlukla Güneydoğu Anadolu’dan göç edenlerin yaşadığı Hürriyet Mahallesinde toplanan 20’ye yakın PKK yandaşı, terör örgütü lehine slogan atıp lastik yaktı. Yürüyüşe geçen göstericiler Saydam Caddesi üzerindeki markete (Birleşik Marketler A.Ş/BİM) saldırdı.

Müşteri ve çalışanların bulunduğu markete taş atan göstericiler hazırladıkları molotof kokteylleri de fırlattı. Marketin camları kırılırken Molotof kokteyllerden biri marketin içerisine düştü. Raflarda bulunan yiyecek kutuları alev alınca markette yangın çıktı.

Duman altında kalan marketin içindeki müşteri ve çalışanlar kendilerini dışarı atarken göstericiler de kaçtı. Yangına müdahale etmeye gelen itfaiye aracı ile yolda karşılaşan göstericiler aracı taşlayarak camını kırdı. Bu sırada araçta bulunan bir itfaiye çalışanı kırılan cam parçasıyla hafif şekilde yaralandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle marketteki yangın söndürüldü. Yapılan incelemelerde markete çok sayıda molotof kokteyl atıldığı belirtildi. Olay yerinde Robokop polislerle önlem alan güvenlik güçleri göstericilerin peşine düştü.

Öte yandan Dağlıoğlu mahallesinde de PKK yandaşı bir grup gösteri yaptı. Yaklaşık 250 polis panzerler eşliğinde bölgeye giderek güvenlik önlemi aldı.

DHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 09:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?