4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

20 lira için öldürüldü

Yaklaşık bir ay önce terhis olan Celal Yıldırım’ın aracına binen iki kişi, genç taksiciyi 20 lira ve cep telefonu için acımasızca öldürdü

Adana’da önceki gece, cebindeki 20 lira gasp edilerek öldürülen taksici Celal Yıldırım’ın (22), komando olarak askerlik yaptığı Şırnak’ta mayın taramasında kolundan yaralandığı ve 45 gün sonra yeniden birliğine döndüğü ortaya çıktı.
Mücahitler Bulvarı’nda 20 lira yevmiyeyle taksicilik yapan Yıldırım’ın çalıştırdığı araca müşteri gibi binen sabıkalı Hayrettin Fırat (24) ve amcasının oğlu Ahmet Fırat (28), Özgür Mahallesi’ne gitmek istedi.
İddiaya göre, arka koltukta oturan Hayrettin Fırat, bir süre yol aldıktan sonra Yıldırım’ın boğazına bıçak dayayarak cebindeki paraları istedi. Parasının olmadığını söyleyen Yıldırım’ın boğazına bıçağı saplayan Fırat, sırtı ve karnından da bıçakladığı taksicinin cebindeki 20 TL ve cep telefonunu aldı.
Olay yerinden koşarak kaçmak isteyen zanlıların durumundan şüphelenen bir polis ekibi “Dur” ihtarında bulundu. İhtara uymayan Hayrettin Fırat kovalamaca sonunda yakalandı.

Zanlı: Oldu bir kere
Polis, Fırat’ı kovaladığı sokaklarda da kanlı cep telefonu, 10 TL ile olayda kullanılan bıçağı buldu. Fırat’ın üzerinde yapılan aramada da kanlı diğer 10 lira bulundu.
Polis Ahmet Fırat’ı da kanlı elbiselerle yatağında yatarken gözaltına aldı. Hayrettin Fırat’ın aldığı uyuşturucunun da etkisiyle soğukkanlı olduğu, ilk ifadesinde “Oldu bir kere ne yapalım” dediği iddia edildi.
Fırat’ın daha önce de bir taksiciyi gasp ettiği belirlendi.
Yıldırım’ın cenazesi, merkez Seyhan ilçesine bağlı Gerdan köyünde toprağa verildi.

 

‘Oğlum şehirdeki çakallara yem oldu’
Yaklaşık bir ay önce terhis olan Celal Yıldırım’ın annesi Güngör Yıldırım, oğlunun şehit olmasından korkarken, onu cinayete kurban verdi. Yıldırım, oğlunun Şırnak’ta Haziran 2008’de yol araması sırasında patlayan bir mayın yüzünden yaralandığını, 45 gün izin sonrası yeniden görev yerine döndüğünü belirterek, “Her gün kötü bir haber gelecek diye korkardık. Oğlumu dağdakiler öldüremedi, şehirdeki çakallara yem oldu. Yavruma doyamadım” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 21:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?