3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

20 öğrenci Selçuk'ta eğitim görecek

Adana'da Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) bağlı açılan, ancak rektör seçimleri nedeniyle YÖK tarafından öğretim üyesi ataması yapılmayan hukuk fakültesini kazanan 20 öğrenci Konya Selçuk Üniversitesi'nde eğitime başlayacak.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yaptığı açıklamada, üniversitede yeni dönemde 8 bin öğrenci alınacağını ve ÇÜ'nün öğrenci sayısının 40 bine ulaşacağını söyledi. ÇÜ olarak bu yıl açtıkları hukuk fakültesine 20 öğrenci aldıklarını belirten Akınoğlu, ayrıca üniversite bünyesinde iletişim fakültesi, Pozantı ilçesinde meslek yüksek okulu, Ceyhan'da da mühendislik fakültesi açılacağını kaydetti.

Bu yıl açılan hukuk fakültesinin bazı eksikleri olduğu için ÇÜ Hukuk Fakültesi'ni kazanan 20 öğrencinin Selçuk Üniversitesi'nde eğitim göreceğini vurgulayan Akınoğlu, "Bu yıl eğitime açmayı planladığımız ve YÖK tarafından kontenjan verilen hukuk fakültesinin binasını ve öğretim üyesini ayarlayamadık. Bir fakültenin açılabilmesi için 9 öğretim üyesine ihtiyaç duyuluyor. Ancak bu yıl aralık ayından itibaren Türkiye genelinde rektörlük seçimleri olduğu için YÖK öğretim üyesi atamalarını durdurdu. Bu nedenle yeterli sayı olan 9 öğretim üyesini bulamadık. Ayrıca öğretim üyesi konusunda çok titiz davranıyoruz. Buraya eğitime gelen yavrularımızın iyi bir eğitim almasını istiyoruz" dedi.

Hukuk fakültesi binasının da hazır olmadığını bu yıl temelini atmayı planladıklarını belirten Akınoğlu, "Temelini bu yıl atacağımız hukuk fakültesi binasını 2 yıl içinde bitireceğiz. Bunun maliyeti 4-5 milyon YTL tutarında olacak. Ancak öğretim üyesi sayımızı tamamladığımız zaman Konya'da okumak zorunda kalan öğrencilerimizi buraya alabileceğiz" diye konuştu.

Hukuk fakültesi açıldığı ilk yılda fakülteler arasında kendi alanında en yüksek puanla öğrenci aldığını söyleyen Akınoğlu, hukuk fakültesinde kalitenin çok yüksek olması için çalıştıklarını kaydetti. Hukuk fakültesi için ilk etapta 4 araştırma görevlisi aldıklarını bunların 2'sini Türkiye'nin en köklü hukuk fakültesinin bulunduğu İstanbul Üniversitesi'ne, 2 tanesini de Ankara Üniversitesi'ne doktora yapması için gönderdiklerini anlatan Akınoğlu, "Önümüzdeki 4 yılda üniversitemizin daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 10:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?