3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

20 öğrenciden baroya ziyaret

Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulan Hukuk Fakültesi'ne ilk defa bu öğretim yılında girmeye hak kazanan 20 öğrenci, Adana Barosu Başkanı İbrahim Gazioğlu'nu ziyaret etti.

İlk yıl Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim görmesi öngörülen öğrencilere destek sözü veren İbrahim Gazioğlu, Çukurova Üniversitesi yönetiminin altyapı çalışmalarını tamamlandıktan sonra, öğrencilerin seneye Adana’da eğitim alacaklarını söyledi.

Adana Barosu mensupları olarak hukuk fakültesi konusundaki çabalarının sonucunu almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gazioğlu, "Şunu biliyoruz ki, Hukuk Fakülteleri, bulundukları üniversiteye ve bulundukları kente önemli bir özellik, değişik bir güzellik, kişilik ve kimlik katmaktadır. Kentimizde kurulmuş olan ve ilk defa öğrenci kabul eden Hukuk Fakültesi, hem Çukurova Üniversitesi'ne ve hem de Adana'ya çok şey katacaktır. Gelecekteki meslektaşlarımızla ve onların karşılaşacakları sorunlar onların olduğu kadar artık Adana Barosu’nun da sorunudur" dedi.

Öğrencilere ilerleyen dönemde lobi yaparak burs verebilecek kurumlarla bağlantı kuracaklarını belirten Gazioğlu, "Hukuk fakültesinin açılması aşamasından sonra da; Hukuk Fakültesi'nin büyümesi ve gelişmesi, hukuk camiasına katkı sunması en büyük arzumuzdur. Bundan sonra da; Hukuk Fakültesi sürekli olarak Adana Barosu'nun ilgi alanında olacaktır. Bu bağlamda, ilk defa okula kayıt hakkı kazanan 20 öğrenci ile tanışmak ve hukuk camiasına ilk adımını atan bu kardeşlerimizi kutlamak amacıyla kendilerini Baromuzda misafir ettik” diye konuştu.
Gazioğlu konuşmasının sonunda, hukuk fakültesi öğrencilerine okul hayatlarında başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 12:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?