4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

200 sanatçı Altın Koza için Adana'da

Bu yıl 16.'sı düzenlenen Altın Koza Film Festivali için Adana'ya gelen sanatçılar çiçeklerle karşılandı.

8-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale katılmak üzere bugün özel uçakla Adana Havalimanı'na gelen sanatçıları, Büyükşehir Belediye yetkilileri ve Altın Koza A.Ş. Genel yetkilileri tarafından çiçeklerle karşıladı.

Uçakla, Türk sinemasının emektarı Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Suzan Avcı ve yeni nesil sinema sanatçıları Elif İnci gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 sanatçı Adana'ya geldi.

Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Yılmaz Köksal, Altın Koza'nın kendi kuşakları için çok şey ifade ettiğini belirterek, "Altın Koza'nın uzun bir aradan sonra tekrar başlaması çok güzel bir olay. Benim üzerinde durduğum başka bir konu var. Festivallerin değerini bilmek lazım ve destek olmak lazım" dedi.

Köksal, Adana'nın sinemanın anavatanı olduğunu 40 yıl önce yapılan festivale katıldığını, ancak çoğu arkadaşının hayatta olmadığı için festivale katılamadığını ifade ederek, "Yeşilçam'ın kritik dönemlerinde Adana sinemaya en çok yardımı yapan bölgeydi. Yeşilçam'a en çok emeği geçen bölge Adana bölgesi. Şimdi sinema yok. Eskiden 100-150 film çekilirdi, şimdi 10-15 film çekiliyor. Bu da güzel. Gerçekten güzel şeyler yapılıyor artık. Biz buraya bedel ödemeye geliyoruz. Adanalıların sinema adına yaptıklarının bedelini ödemeye geliyoruz. Koşa koşa geliyoruz. Biz Adana'dan çok ekmek yedik. Adanalının sinemaya çok emeği vardır. Biz bu emek borcunu ödemek için geliyoruz" diye konuştu.

Bu yıl 16. Altın Koza Film Festivali "Yaşam boyu onur ödülleri" kapmasında ödül alacak olan Yusuf Sezgin ise ilk festivale de katıldığını belirterek, "Altın Koza'dan ödül almak beni çok mutlu etti. Festivale katılp destek vermek bizi onurlandırıyor" dedi.

Sinema sanatçısı Suzan Avcı ise Altın Koza'ya ilk kez katıldığını ancak Adana'ya film çekmek için bir çok kez geldiğini söyledi. Adanalı sanatçı Bilal İnci'nin kızı Elif İnci'de Altın Koza'dan dolayı Adana'da olmaktan gurur duyduğunu, Altın Koza'nın 40. yılını kutlamasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Sanatçılar, daha sonra Adana Havalimanı'ndan ayrılarak, konaklayacakları otellere gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 16:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?