30
Nisan
2024
Salı
ADANA

2007 Afet tatbikatı sona erdi

Adana'da 6 Kasım'da başlayan Adana 2007 Afet Tatbikatı bugün sona erdi.

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Adana Valiliği tarafından organize edilen tatbikatın sona ermesi nedeniyle Valilik Kriz Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir, tatbikatın amacına ulaştığını söyledi. Tatbikatta eksiklerini görme fırsatı bulduklarını kaydeden Özdemir, bunları ortaya çıkartıp gerekli önlemleri alacaklarını vurguladı.

Tatbikat senaryosuna göre 97 kişinin öldüğünü 128 kişinin yaralandığını belirten Özdemir, "Tatbikat gerçeğini aratmayacak şekilde disiplinli bir biçimde gerçekleşti. Arkadaşlar o kadar özveriyle çalıştı ki Kızılay'da görev yapan Günay Savaşlı adlı bir kadın arkadaşımız kurtarma çalışmaları sırasında düşerek kolunu kırdı" dedi.
Türkiye'de sivil savunmaya çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Özdemir, "Bu da bazı kurum ve kişilerin görevlerini tam yerine getirmediğini gösterir. Türkiye'de maalesef afet öldürmüyor afete dayanıksız yapılar öldürüyor. Mevcut konutlar depreme dayanıksız. Bunları depreme dayanıklı hale getirmek ise yeniden ev yapmak kadar maliyetli. Sonuçta afet öldürmüyor ihmal öldürüyor" diye konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış, daha sonra Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir'e Adana'nın simgesi olan Büyüksaat'ın maketini hediye etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 17:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?