4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

205 bin kişi sinemayla buluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Altın Koza Film Festivali kapsamında yaklaşık 205 bin kişinin sinemayla buluştuğu bildirildi.

Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Nurettin Çelmeoğlu yaptığı açıklamada, Altın Koza'nın bu yıl halkla bütünleşme oranının daha fazla olduğunu, festival kapsamında 212 film 11 sinema salonunda 395 seansta gösterildiğini söyledi.

Çelmeoğlu geçtiğimiz yıllarda festivalin halkla yüzde 20 oranlarında buluştuğunu ancak bu yıl bu oranın yüzde 30'ları geçtiğini ifade etti. Çelmeoğlu, bunun en büyük kanıtının ise sinemayla buluşan vatandaş sayısından anlaşıldığını, her kesimden Adanalının sinema filmi izleme keyfini yaşadığını kaydetti.

Festival kapsamında "okullar sinemada, sinema okullarda" bölümünde 170 okulda 80 bin öğrencinin 4 ayrı filmi izleme imkanı bulduğunu belirten Çelmeoğlu, "43 okulda öğrenciler okullarının son gününde önceden izlenmiş ve çocuklara uygun olan Sevimli Dinozor, Çılgınlar Tatilde 2, Piyano Piyano Bacaksız ve Zıkkımın Kökü adlı filmleri izleme imkanı buldu. Yine bu kapsamda 20 bin öğrenci Büyükşehir belediyesi otobüsleri ile 4 sinemaya taşınarak aynı filmleri izleme imkanı buldu. Böylece festival 100 bin öğrenciye ulaştı" dedi.

Festival boyunca vatandaşlarında 4 sinema ve büyükşehir belediyesi tiyatro salonunda Türk ve dünya sinema filmlerinden seçkilere doyduğuna dikkat çeken Çelmeoğlu şunları kaydetti:

"35 bin vatandaşa sinemalara serbest giriş kartı verilerek sineme izleme imkanı verildi. Bunun yanı sıra ise festival boyunca 70 bin vatandaş sineme filmlerini izlemeye geldi. Böylece 105 bin vatandaş Türk ve dünya sinema filmlerini izleme imkanı buldu. Böylece festival halkla bütünleşti."

Festivalin bu yıl 12 Haziran Dünya Çalışan Çocuklar Günü'ne gelmesi nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Adana'ya gelerek tarlada çalışan çocuklarında sinema ile buluşturulduğunu vurgulayan Çelmeoğlu, 200 çocuğun otobüslerle tarladan alınarak sinemaya getirildiğini kaydetti.

Adana'da yaşayan vatandaşların hepsinin düşünüldüğünün altını çizen Çelmeoğlu, "Ruh sağlığı, cezaevi, huzurevi ve sokak çocukları da sinema izleme ayrıcalığına kavuştu. Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 70 mahkum sinemaya getirilerek film izleme imkanı buldu. Bunun yanı sıra Adana Huzurevi'ne yazlık sinema kurularak 200 yaşlı sinema izledi. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde bahçeye yazlık sineme kurularak hastaların sinema izlemesi sağlandı" diye konuştu.

Festival kapsamında "sinemada engel yok" bölümünde 150 görme engelli çocuk ve ailelerinin de özel hazırlanan sinema salonunda film izleme imkanı bulduğunu belirten Çelmeoğlu, "Özel olarak Ortopedia hastanesinde hazırlanan sinema salonunda görme engelli çocuklar sesli betimleme sistemiyle film izlemenin keyfini çıkardı" şeklinde konuştu.

Çelmeoğlu, festival kapsamında Adana'da yaşayan tüm kesimin düşünülerek hareket edildiğini ve yaklaşık 205 bin vatandaşa ulaşıldığını kaydetti. Ayrıca festival boyunca 10 tane öğrenciye Adana Kültür ve Sanat Merkezi'nde özel olarak bir atölye hazırlandığını anlatan Çelmeoğlu, "Çocuklara kısa film eğitimi verildikten sonra kısa film çekimi yaptırıldı. Öğrencilerin çektiği filmler daha sonra Ortopedia hastanesindeki sinema salonunda izleme imkanı buldu. Festival bu yönüyle yeni sinemacıları da yetiştirmeye başladı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 12:51:34
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 12:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?