1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

21 gün sonra yakalandı

Adana'da bir PTT şubesindeki kadın veznedara not verip silahla tehdit ederek 17 bin 500 lirayı alıp kaçan soyguncuyu polis 21 gün sonra yakaladı.

Adana'da bir PTT şubesindeki kadın veznedara not verip silahla tehdit ederek 17 bin 500 lirayı alıp kaçan soyguncuyu polis 21 gün sonra yakaladı. Soygunu Büyükşehir Belediyesi'nde özel güvenlik elemanı olarak çalışan 32 yaşındaki Akif G.'nin gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 5 ay önce evlenen güvenlikçinin yaptığı soygundan eşinin bile haberi olmadığı belirlenirken tehditle aldığı parayı da kredi kartı borçları için kullandığı saptandı. Polis, silah ile soygundan elde edilen paranın 3 bin 800 lirasını evde buldu.

Olay, merkez Seyhan ilçesi PTT Evleri Mahallesindeki Pttbank Şubesi'nde 13 Eylül 2013 Cuma günü yaşandı. Öğle saatlerinde müşteri gibi PTT'ye gelen şüpheli, içeride kimsenin olmadığı bir sırada, veznedar 28 yaşındaki Perihan Kalemakmeşe'ye "Sakin ol, kimseyi telaşa verme, parayı poşete koy." yazılı bir not uzatıp silah doğrulttu. Neye uğradığını şaşıran görevli kadın, şubedeki 17 bin 500 lirayı soyguncuya verdi. Soyguncu aldığı paralarla yaya olarak kaçtı. Şoka giren genç kadın, soygunun ardından polise haber verdi. Polis, 30-35 yaşlarında orta boylu, siyah gömlekli bir şüphelinin peşine düştü ancak aramalara rağmen bulunamadı.

Soygun sırasında siyah gözlüklü ve maskeli olduğu belirlenen şüphelinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için Emniyet Asayiş Şubesi Gasp bürosu ekipleri, Pttbank'ın güvenlik kameraları görüntülerinde inceleme yaptı. Polis, ayrıca cadde üzerindeki diğer işyerlerine ait 174 görüntüyü de tek tek inceledi. Sonunda, soyguncunun izine ulaşıldı. Polis, soyguncunun ara sokaklardan birine park ettiği özel bir otomobil ile uzaklaştığını tespit etti. Aracın plakası belirlendi. Bu kişinin adresine baskın yapan polis, bu şahsın olay günü aracı arkadaşı Akif G.'ye verdiğini belirledi.

5 ay önce evlendiği belirlenen Akif G.'nin Belediye Evleri'ndeki evine baskın yapan polis, şüpheliyi burada gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek ifadesi alınan Akif G.'nin Büyükşehir Belediyesi'nde özel güvenlik elamanı olarak çalıştığı, soygunu düğün borçları sebebiyle gerçekleştirdiği öğrenildi. Polis, gasp edilen paranın bir kısmıyla değişik bankalara ait kredi kartı borçlarının ödendiğini belirledi. Paranın 3 bin 800 liralık kısmı ise evde bulundu. Polis, ayrıca olayda kullanılan silaha da el koydu. Bu arada, eşinin gözaltına alınmasını şaşkın gözlerle izlediği belirlenen genç kadının olaydan haberinin olmadığı ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan şüpheli, 'silahlı yağma' suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi.

...
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2013 Cumartesi 10:23:36
Güncelleme :5 Ekim 2013 Cumartesi 11:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?