3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

2120 kişi kura heyecanı yaşadı

Adana'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 860 konuttan alt gelir gruplarına yönelik 172 adedi, çekiliş töreni ile sahiplerini buldu.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinin Sarıhular mevkiinde yapılacak 172 konut için talepte bulunan 2120 Adanalı, yakınları ve çocukları ile birlikte sabah saatlerinde Adnan Menderes Spor Salonu'nu doldurarak kura heyecanı yaşadı.

Çekiliş törenine Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, TOKİ Krediler Daire Başkanı Hasip Tahralı, TOKİ yöneticileri, büyükşehir belediyesi yöneticileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan TOKİ Krediler Daire Başkanı Hasip Tahralı, 172 konut için 2120 Adanalının talepte bulunduğunu, bunlardan 7'sinin gazi, 42'sinin de özürlü olduğunu söyledi. Çekilişte talepte bulunan 3 gazi ve 3 özürlüye konut hakkı tanıdıklarını belirten Tahralı, şöyle konuştu: "Talepte bulunan vatandaşlarımızın tamamının isteğine cevap verememiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak tüm ihtiyaç sahibi Adanalıların konut sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Tahralı, Adana'da halen devam eden 9 bin 329 konut projesinden 6 bin 900 adedinin tamamlanarak teslim edildiğini, 32 derslikli bir lise, 32 ilköğretim okulu, 7 cami, sevgi evleri ve birçok sosyal konutu da Adana'ya kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da açılış ve temel atma törenleri için Adana'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a TOKİ konut çekilişi programına getirmeyi arzu ettiklerini ancak bunun mümkün olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Burada Adanalıların TOKİ konutlarına nasıl ilgi gösterdiğini başbakanımıza göstermek isterdik. Çekilişte boş çıkan vatandaşlarımız sakın üzülmesin. Herkese yetecek kadar ev yaptırmaya devam edeceğiz. Biz size, siz bize yardımcı olacaksınız. Adana'da evsiz vatandaşımız kalmayacak."

Konuşmaların ardından gaziler ve özürlüler öncelikli olmak üzere 171 konutun çekilişi noter huzurunda gerçekleştirildi. Çekilişte ismi çıkan vatandaşlar sevinirken diğerleri de üzüntüyle salonu terketti.

 

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 17:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?