29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

22 gün sonra hastanede öldü

ADANA'da, şehiriçinde sefer yapan minibüsün açık bırakılan kapısından eşi 33 yaşındaki Ayşe Karazincir'in gözleri önünde düşüp ağır yaralanan 36 yaşındaki Serdar Taylan Karazincir, hastanede 22 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.

Kaza, Ziyapaşa Bulvarı'nda 7 Ağustos'ta meydana geldi. Seyhan Belediyesi'nde arşiv memuru olarak çalışan Serdar Taylan Karazincir, bir mağazada yönetici olan eşi Ayşe Karazincir'le iş çıkışı Ziyapaşa Bulvarı'nda buluşarak arkadaşlarının davetine gitmek için yola çıktı. Karazincir çifti, 25 yaşındaki İbrahim Daşkır yönetimindeki 01 J 0133 minibüse bindi.

Yer olmadığı için ayakta yolculuk yapan Serdar Taylan Karazincir, durakta yolcu indiren minibüs hızla kalkış yapınca dengesini kaybedip açık bırakılan arka kapıdan yola düştü. Eşinin gözleri önünde düşüp başını asfalta çarpan Karazincir ağır yaralandı. Minibüs ise Ayşe Karazincir ile diğer yolcuların çığlıklarına rağmen ancak 18 metre gittikten sonra durabildi.

Ağır yaralı olarak Adana Numune Hastanesi'ne götürülen Karazincir, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Özel Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi'ne sevk edildi. Komaya giren Karazincir'in yaşam savaşı 22 gün sürdü. Minibüs sürücüsü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2 yıllık eşini, evlilik yıldönümlerinden 1 gün sonra geçirdiği kaza nedeniyle kaybeden Ayşe Karazincir, minibüs şoförünün en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi. Eşinin yolcu almak için trafik terörü yaşatan bir minibüs şoförünün kurbanı olduğunu söyleyen Karazincir, “2 yıllık ehliyeti olmasına karşın şehir içi yolcu

taşımacılığı yapan şoförün 90 Ykr kazanmak için kuralları hiçe sayması insanları hayatını karartıyor. Bir insanın hayatı 90 kuruş kadar ucuz mu? Buna kim dur diyecek. Şehir içinde halk otobüsleri ile minibüslerin yolcu alma savaşının kurbanı olduk” dedi.

Karazincir, şoförün bir sonraki durağı diğer minibüslerden erken ulaşmak için daha kapılarını bile kapatmadan hareket ettiğini söyledi.

Fatih KARAÇALI/DHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 12:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?