2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

224 öğrenci diplomalarını aldı

Adana Valisi İlhan Atış, "Türk polisleri olarak sizler, Türk milletinin bağrından çıkan, gerektiğinde birer kahraman olan insanlarsınız" dedi.

Atış, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen 2007-2008 yılı 6. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli bir teşkilata katılan insanların coşkusunu paylaştıklarını söyledi.

Bu okuldan mezun olanların, laik, demokratik, sosyal hukuk devletin birer koruyucu ve kollayıcısı olarak göreve başlayacaklarını ifade eden Atış, "Sizler önemli bir görevin elemanı olacaksınız, önemli insan olacaksınız, ancak bunu devam ettirebilmek için size verilen görevi hukuk devleti içerisinde yapmanız gerekiyor" diye konuştu.

Mezunların bugünkü onuru, coşkuyu, sevdayı ölünceye kadar hissetmeleri gerektiğini vurgulayan Atış, şunları kaydetti:
"Türk devletinin üniformasını taşıyorsunuz, o üniformanın düğmesi kopuksa, yakası eğriyse, pantolonu ütüsüzse, şapkası yan duruyorsa görevinizi tam yapmıyorsunuz demektir. Çünkü siz, Türk milletinin huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli, Türk milletinin bağrından çıkan, gerektiğinde birer kahraman olan insanlarsınız. Sizler din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan herkese şefkatle görev yapmaya talipli insanlarsınız."

Atış, polisler sayesinde rahat uyuyabildiklerini belirterek, ''Kahraman Türk polisleri, laik, demokratik, sosyal hukuk devletin bekçiliğini yaparken kendinize olan güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Çünkü siz muhteşem Türk devletinin çok önemli bir görevini yapıyorsunuz" dedi.

Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Tosun da, 1992 yılında "Adana Polis Okulu" olarak hizmete açılan okuldan, bugün verdikleri 224 mezunla birlikte 5 bin 815 polis memurunu teşkilata kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Eğitilmiş insan kaynağını oluşturan polis eğitim kurumlarında izlenen temel eğitim politikasının; çağın devamlı gelişen, değişen, sosyal ve kültürel şartlarına uyum sağlayan, insani ve kültürel değerleri benimsemiş, hür ve bilimsel düşünceye sahip, vizyonunu sürekli geliştirme gayreti gösteren, çağdaş ve aydın Türk polislerini yetiştirmek olduğunu ifade eden Tosun, "Bu hedefe ulaşmak amacıyla her geçen gün yeni bilgiler ve teknolojik imkanlarla donatılan Türk polisi, toplumun huzur ve güvenini sağlamada üstlendiği görevin daimi bilinci içerisinde olmuş, bu uğurda ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan devletimize yönelik saldırıları, canı pahasına da olsa engellemiştir" şeklinde konuştu.

Nitelikli insan gücünün kalkınmadaki yeri ve öneminin son derece açık olduğunu belirten Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çağımızdaki hızlı değişme ve gelişmeler, yetiştirilecek olan insan niteliğinin önemli ölçüde değişmesine sebep olmaktadır. Artık dünün yaklaşımları ile bugünün ve yarının sorunlarına çözüm bulabilmek giderek güçleşmektedir. O halde, bugünün ve yarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek nicelikte ve nitelikte insan gücünün yetiştirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Özellikle toplumla yakın ilişki içerisinde bulunan kişi ve kurumlar için bu daha da önem arz etmektedir. Günümüz toplumunun polisi, bilgili ve nitelikli olmak zorundadır. Bilgi toplumunda çok polis değil, nitelikli ve deneyimli polis önem kazanmıştır."

Konuşmaların ardından dönem birincisi Demirhan Taşkan, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından, okuldan dereceyle mezun olan ilk 10 öğrenciye protokol üyelerince diplomaları ve hediyeleri verildi. Vali İlhan Atış, dönem birincisi Demirhan Taşkan'a diplomasını verirken, ilk 3'e giren öğrencilere kol saati hediye etti. Dönem ikincisi Ali Güngör'ün diplomasını Emniyet Müdürü Arif Akkale, dönem üçüncüsü Hasan Hüseyin Sarıkaya'nın diplomasını ise Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek verdi. Emniyet Müdürü Akkale de, ilk 10'a giren öğrencilere kalem takımı hediye etti. Daha sonra, okulun öğretim görevlileri tarafından diğer öğrencilere diplomaları verildi.

Diplomaların verilmesinin ardından Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu'nun 6. dönem mezunları, silah ve bayrak üzerine yemin etti. Program, tören geçişiyle son buldu. Töreni izleyen aileler, yemin töreni ve tören geçişi sırasında bol bol fotoğraf çekip, cep telefonlarının kameralarıyla görüntü aldı. Keplerini havaya atarak mezuniyeti kutlayan öğrenciler, daha sonra aileleriyle kucaklaşarak, mezuniyet sevincini yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 12:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?