4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

23 çocuk sokaktan kurtuldu

SOKAKTA ÇALIŞAN 23 ÇOCUK EĞİTİME KAVUŞTURULDU

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Adana İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi, sokakta çalışan 23 çocuğu bünyesine alarak eğitime kazandırdı.

Merkez Müdürü Ali Kınık, yapılan çalışmalar sonucunda dünyaya dezavantajlı gelen ve sokakta çalışmak zorunda kalan 23 çocuğu merkezin bünyesine kazandırarak çocuk gibi yaşamalarının önünün açıldığını söyledi. Kınık, çocukların merkeze gelmesiyle birlikte eğitimlerinin de başladığını kaydetti. Yapılan çalışmalarda kağıt toplayan, mendil satan ve cam silen çocukların topluma kazandırıldığını anlatan Kınık, "Gece-gündüz yapılan çalışmalar neticesinde çocuklar eğitime kazandırılıyor" dedi.

Kınık, sokakta çalışmakta iken, eğitime kazandırılan 23 çocuğa hafta sonu Hatay Gezisi düzenlendiğini belirterek, "Kültürel gezi ve sosyal etkinlik olarak Hatay'a giden merkez çocuklarına Hatay'ın tarihi ve turistik yerleri görevli idareciler tarafından gezdirildi. Çocuklara; Arkeoloji Müzesi, Habibi Neccar Camii, Saint Pier Kilisesi, Uzun Çarşı ve Harbiye gezdirildi. Harbiye de Şelale gezisi yapılarak çocuklara Hatay'ın yöresel yemekleri ikram edildi" diye konuştu.

Hatay gezisinden oldukça memnun kalan merkez çocukları idarecilerine teşekkür ederek bu tür etkinliklerin daha sık yapılması talebinde bulundular.

SOKAKTA ÇALIŞAN 23 ÇOCUK EĞİTİME KAVUŞTURULDU
SOKAKTA ÇALIŞAN 23 ÇOCUK EĞİTİME KAVUŞTURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 10:15:00
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 13:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?