2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

23 Nisan coşkuyla kutlanacak

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, "İnanıyorum ki çocuklarımızın kuracağı yarının dünyası, bugünkünden çok daha yaşanılabilir ve güzel olacaktır” dedi.

Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, bugün ülkemiz sınırlarını aşıp tüm dünya çocuklarının kutladığı bir bayram haline gelen 23 Nisan'ın tüm çocuklara kutlu olmasını temenni etti.

Kendisinin Seyhan için ifade ettiği "Yaşanabilir bir dünya kenti" hedefinin bugünün çocuklarının yarınlarda daha rahat edebilmesi amacıyla geliştiğini vurgulayan Öztürk, Türkiye’nin son derece genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:
“Bununla birlikte eşsiz coğrafi konumu, zengin doğal kaynakları ve kültür birikimimizle ülkemiz tüm dünyada çok farklı bir yere sahiptir. Milli ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üreten, paylaşan ve aydın yetişen her yeni nesil, ülkemizi her konuda bir adım daha ileriye götürecektir.”

Büyük Atatürk’ün, geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiği ve dünya üzerinde çocuklara ait tek bayram olma özelliğini koruyan 23 Nisan’ın coşkuyla kutlanması gerektiğini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:
"Bu coşkuya ortak olmak, destek olmak düşüncesiyle ilkini 2005’te başlattığımız Çocuk Oyunları Şenliği’nin bu yıl 4.'sünü uluslararası kapsamda düzenliyoruz. Adana’da faaliyet gösteren tiyatro topluluklarının da destekleriyle gerçekleşen şenliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.”

ŞENLİK BAŞLADI

Seyhan Belediyesi 4. 23 Nisan Uluslararası Dans ve Çocuk Oyunları Şenliği’nin ilk etkinliği, 21 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’de düzenlendi. Tarsus İlkem Koleji işbirliğinde hazırlanan gecede Türkiye başta olmak üzere, Polonya, Bulgaristan, Meksika, KKTC, Venezüella ve Litvanya’yı temsilen dans grupları, kendi ülkelerinin folklorundan örneklerin yer aldığı bir gösteri sundu. Gösterileri, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ile Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk birlikte izledi.

Şenlik, 23 Nisan Çarşamba günü Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği "Şirinler" ile devam edecek. 24 Nisan Perşembe günü Kaktüs Sanat Merkezi’nin sahneye koyacağı "Ali Baba’nın Çiftliği" isimli oyun izleyicilerle buluşacak.

Şenliğin 25 Nisan Cuma günkü programında 2 ayrı etkinlik yer alacak. Barış Manço Bulvarı Doğal Park içinde düzenlenecek etkinliklerden ilki saat 19.00’da başlayacak olan söyleşi ve imza günü. Çocuk edebiyatının önemli isimlerinden yazar H.Salih Zengin, çocuklarla söyleşi yapacak ve ardından kitaplarını imzalayacak. Gecenin ikinci etkinliği ise Nehir Sanat Tiyatrosu tarafından sahneye konulacak "Dikkat! Mikrop Var" isimli tiyatro oyunu olacak.

26 Nisan 2008 Cumartesi günü saat 20.00’da Akşen Sanat Merkezi oyuncuları "Okyanuslar Ülkesi" isimli oyunu sahneye koyacak. Etkinliğin son gösterisi 27 Nisan 2008 Pazar günü sahnelenecek. Gösteri Sanatları Merkezi’nin gerçekleştireceği tiyatro oyunun adı "Bizimkiler Trafikte".

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 10:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serpil şahin IP: 85.99.201.xxx Tarih : 22.04.2008 11:09:07

akşamki gösteri bir harikaydı gitmeyenler cok guzel gösterileri kacırdılar onlar icin cok buyuk bir kayıpoldu cok begendim sonuna kadarda bekledim cocuklarım ve kendi adaıma sayın azim öztürke tesekkür ederim