4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

23 Nisan'a görkemli kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Adana'da da coşkuyla kutlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 89. yıldönümü törenleri, Adana'da kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumu ve bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törenler, 5 Ocak Stadı'nda vatandaşların katılımıyla devam etti.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdülgaffur Büyükfırat, bayramın çok güzel ve büyük bir anlamı olduğunu belirterek, "Bu bayram büyük Türk milletinin tüm dünya çocuklarına hediye ettiği sevgi ve kardeşlik tohumlarının atıldığı bir bayramdır ve dünya üzerindeki tek çocuk bayramıdır. Bu bayramı çocuklarımıza hediye eden Ulu Önder ve silah arkadaşları, Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak nesillere verdiği önemi de en güzel şekilde ifade etmiştir" dedi.

Geçit töreninin ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundular. Daha sonra "Atatürk ve Milli Egemenlik" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalara Adana Valisi İlhan Atış, Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve askeri erkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?