2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

24 Kasım Satranç Turnuvası sona erdi

Adana'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Satranç Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğiyle Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen 24 Kasım Satranç Turnuvası sona erdi.

Turnuva sonunda birinciliği Koza İlköğretim Okulu'ndan Ünal Köse, ikinciliği Motor Meslek Lisesi'nden Zafer söyler, üçüncülüğü ise ÇEAŞ Sofulu İlköğretim Okulu'ndan Cihat Cihan elde ederken, 4 gün süren turnuvaya katılan 145 eğitimci arasında kıran kırana geçen müsabakaların ardından dereceye girenlere Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Dereceye girenlere ödüllerini, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Gökhan Berberoğlu ve Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Eyüp Erdoğan verdi.

Ödül töreninde konuşan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, eğitimde yetenek tespitinin önemli olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerin sürekli yapılması gerektiğinin altını çizdi. Dereceye giremeyenlerin de turnuvaya katılmakla baştan derece yaptıklarını ifade eden Büyükfırat, yetenek sporları ve zeka oyunları ile ilgili müsabakalara katılım gösterilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

Büyükfırat, bu tür etkinliklerle ortaya çıkan yetenekli kişilerin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ülkemizi gururla temsil edebilmelerinin mümkün olabileceğini de belirterek, "İlimizde 18 bin öğretmen var. Her öğretmen değişik alanlarda yeteneği bulunan birer öğrenci tespit etse, çok muazzam bir zeka zenginliği ortaya çıkar. Bunlardan da ileriye yönelik çok değişik alanlarda başarılar elde edebilir ve başarılı kişiler ortaya çıkarabiliriz" şeklinde konuştu.

Ödül töreninin ardınan turnuvaya katılan tüm eğitimcilere ve hakem heyetine birer kitap hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?