4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

25 yıllık gazete küpürüyle cevap verdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adayları ile belediye meclis üyesi adaylarına şans dileyerek, "Neyin hayırlı olacağını Allah bilir. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin. Lütfen nezaketli üslup kullanalım. Birbirimizi kırıcı, incitici açıklamalar yapmayalım" dedi.

Bugün bir gazetede AK Parti adayı Mehmet Ali Bilici'nin "Belediye başkanlığı dönemimde kendime arsa almayacağım" açıklamasını şık bulmadığını ifade eden Başkan Durak, konuyla ilgili şunları söyledi; "Benim başkanlık öncesi ticari ve ekonomik durumumu Adana'da herkesten iyi kendisi bilir. Aynı partide kendisi milletvekilliği yaparken, ben de belediye başkanı idim. Aynı sokakta komşumdu, halen de komşuyuz ve ailece görüşürüz. Belediye başkanlığı öncesi ticari ve ekonomik yaşantımı bilir. Başkanlık dönemimden önce 2 yüksek mühendis kardeşimle birlikte Adana'da 2 bini aşkın konut müteahhitliği yaptığım dönemleri de bilir. Her müteahhidin olduğu gibi, doğal olarak arsalarımın olduğunu da bilir. 1984'de ilk adaylık dönemimde kendisi de aynı partinin yöneticisi idi. O zamanki rakip parti adayının 'aleyhime olsun' diye (ekte gazete kupürü bulunan) açıkladığı konulardan biri de sahibi olduğum arsalardı. 40 yıl önce oturduğum evde oturuyorum, yaşantım da değişmedi. Sayın Dengir Fırat benim geçmişimi bilemez. Adana'yı da bilemez. İftiracıların dolduruşuna gelebilir. İnsanlar siyasette rakip olabilir. Ama Sayın Bilici ile uzun geçmişimiz var. Daha önce aynı partide birlikte mücadele verdik. Şimdi farklı partilerde karşılıklı yarıştayız. Kendisi kibar insandır, üslup hatası yapmaz. Genel olarak söylüyorum; rekabet seviyesiz olmamalıdır. Bu yarışta kendisi başta olmak üzere, diğer adaylara da başarılar diliyor, eleştirilerde daha nezaketli üslup bekliyorum."

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 13:31:09
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 13:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamal öz IP: 62.248.91.xxx Tarih : 1.02.2009 14:53:10

“MAL SAHİBİ MÜLK SAHİBİ HANİ BUNUN İLK SAHİBİ” Sayın Mehmet Ali Biliciyi kutluyorum gayet seviyeli ve nezaket kuralları içerisinde açıklama yapmış (Ak Partilide değilim) Sayın Aytaç Durak gibi başkaları tarafından da hakaret ettirilmemiştir. Sayın Aytaç Durak'ın hangi basın kuruluşlarına ve gazetecilerine aylık bağlandığını tüm Adana biliyor verilen ihalelerin kimlere ve kimlerin akrabalarına verildiği çıkar. Yine Sayın Mehmet Ali Bilici sadece gazeteyi göstererek kendi söylediği sözü ispatlamış. Bugün Çukurova televizyonunda çıkan gazeteciler belediyeden hangi ihaleler almış incelensin bir bir neler çıkacaktır kim bilir. Sayın Durak Adana’da kimlerin arsaları nasıl mağdur ettiğini ve insanların ‘bu dünyada hakkımızı helal etmiyoruz diye gerekirse musalla taşında da hoca” ey cemaat nasıl bilirdiniz hakkınızı helal ediyor musunuz” diye de sorduğunda Adana’nın tüm arsa mağdurları hakkını helal etmeyeceğini bu dünyada bilmesini isterim. Sayın Başkana yorumum biraz ağır oldu ama ne yazık ki gerçekler bunlar.