2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

252 öğrenci Vali Atış'la tanıştı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in birlikte yürüttüğü "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Adıyaman'dan Adana'ya gelen 252 öğrenci, Adana Valisi İlhan Atış ve kent protokolüyle tanıştı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki tanışma toplantısında öğrenciler, Adıyaman'dan getirdikleri çeşitli hediyeleri Vali Atış ve diğer bürokratlara takdim ettiler.

Vali Atış, toplantıda yaptığı konuşmada, “Gönül Köprüsü" projesinin, Türkiye sınırları içerisinde yaşayan gençlere ülkelerini tanıma fırsatı sağlayacağını ifade etti. Türkiye’nin her yerinden gençlerin değişik bölgelere giderek ülkeleri hakkında bilgi sahibi olmalarının kendileri için bir şans olduğunu belirten Atış, “Ben de onlar adına çok sevinçliyim. Öğrencilerimizi burada en iyi şekilde ağırlayacağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise, misafir ettikleri öğrencileri memnun etmek için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını ifade ederek, “Boğulma tehlikesi olduğu için çocukları denize götürmemeye karar vermiştik, fakat çocuklar denizi çok istiyorlar. Denize girmemek kaydıyla çocuklarımızı denize götüreceğiz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gören de, kendisinin çocukken başka illeri gezmek gibi bir şansı olmadığını belirterek, “Görerek öğrenen insanlar, yarına daha iyi hazırlanır” dedi.

252 öğrenci, 12 öğretmen ve 6 idareciden oluşan 270 kişilik Adıyaman kafilesi, Adana’da edindikleri izlenimleri, memleketlerine döndüklerinde arkadaşları ve aileleriyle paylaşacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 13:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?