4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

27 yaşında okumayı öğrenip iş kurdu

Adana'da Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri (SEYMER) Mehmet Akif Ersoy Şubesi'nde aldığı okuma-yazma ve kuaförlük eğitiminin ardından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında 10 bin TL iş kurma kredisi alan 27 yaşındaki 3 çocuk annesi Münire Sipahi kendi iş yerini açtı.

Bir süre önce Hatay'dan Adana'ya göç eden ve ailesinden ayrı yaşayan 3 çocuk annesi Münire Sipahi'nin hayatı, SEYMER'de katıldığı okuma-yazma ve kuaförlük kursundan sonra değişti.

Yaklaşık 3 ay boyunca kursa giden Sipahi, 27 yaşından sonra okuma-yazma ve meslek öğrenerek kaymakamlığın verdiği Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 10 bin TL iş kurma kredisi aldı. Sipahi, aldığı kredi ile Meydan Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde 'Gül Kuaför' isimli iş yerini açtı.

İş yerinin açılışı Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ve Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Develi, "Gerek SEYMER, gerekse Halk Eğitim Merkezleri'nden meslek kursu mezunu öğrencilerimize kısa adı SRAP olan Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 10 bin TL kredi veriyoruz. Münire Sipahi de, Seyhan Kaymakamlığımızın verdiği SRAP kapsamında aldığı krediyle bu iş yerini açtı. SEYMER kursiyerliğinden iş kadınlığına geçen Münire Sipahi'ye iş hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Başkan Öztürk de, kendi işini kuran her SEYMER mezunuyla karşılaştığında meslek edindirme merkezleri açmakla ne kadar doğru bir iş yaptıklarını düşündüğünü belirterek, "Hep söylediğimiz gibi kadınlar yalnızca dört duvar arasında oturup çocuk doğurmak için yaratılmamışlardır. Kadınlar bir toplumu doğururlar. Ve asla sosyal hayattan kopuk yaşamamaları gerekir. Bu kursiyerimizde olduğu gibi önce aile ekonomisine, sonra ülke ekonomisine yararlı, üretken bireyler olmaları gerekir" diye konuştu.

12 ayrı merkezde 41 ayrı mesleki ve hobi amaçlı eğitim veren SEYMER'lere ek olarak yeni dönemde Seyhan MESKUR adı altında meslek kursları açılacağı müjdesini veren Öztürk, "Açılacak bu kurslarda herhangi bir mesleği bulunmayan işsiz gençlerimize bilgisayar operatörlüğü, klima montaj, inşaat ustalığı ve elektrik kaynağı gibi mesleklerde temel eğitim vereceğiz" dedi.

Münire Sipahi de, kendi iş yerini açmaktan oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, "Evde oturup dururken şu anda kendi işimin patronu oldum. Bu imkanı bana sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Sipahi, bir yıl önce evde iş bekleyen birisi durumundayken şimdi işveren konumuna geçtiğini, küresel kriz yaşanırken kendisinin iş yeri açmasının çok manidar olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 18:19:53
Güncelleme :1 Mart 2009 Pazar 18:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?