2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

29 aydır doğalgaza zam yok

SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, eylül ayı itibariyle 29 aydır doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Murat Albayrak, doğal gaz tercihi için önemli bilgiler verdi. Çevreci bir enerji kaynağı olan doğal gazın verimli bir yakıt olmasının yanı sıra enerji tasarrufu da sağladığına değinen Albayrak, "Doğal gaz çevreci bir enerji kaynağıdır. Havayı kirletici kükürt oksitleri ve karbon tanecikleri gibi atık maddeler meydana getirmez" dedi.

Dünyada kullanımı hızla yaygınlaşan doğal gazın, yüksek ısıl değeri ve diğer nitelikleriyle önemli bir tercihe dönüşmekte olduğundan bahseden Albayrak, "Birçok özelliği bünyesinde barındıran doğal gazın tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de kullanımı yaygınlaşmaktadır. Amacımız konforlu, çevreci ve ekonomik olan bu yakıtı güvenli bir şekilde halkımızın kullanımına sunmaktır. Eylül ayı itibariyle 29 aydır doğal gaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmamıştır. Ayrıca bağlantı ve abonelik işlemlerinde de şirketimiz bünyesinde Temmuz ayında başlayan 6 taksit uygulaması şuan itibariyle 4 taksit olarak devam etmektedir" diye konuştu.

Albayrak, doğal gazın verimli bir yakıt olmasının yanı sıra gaz halinde olması nedeniyle, yanıcı ve yakıcı moleküllerinin birleşme şansı fazla olduğu için daha yüksek verimle yakma olanağı olduğunu ve otomatik kontrole daha uygun olması nedeni ile enerji tasarrufu sağladığını bildirdi.

Yakma işlemi için daha az hava kullandığından enerji tasarrufu sağladığını söyleyen Albayrak, her yanıcı molekülün yakıcı molekülle birleşme şansının kömür ve fueloile göre daha fazla olduğunu yakma için daha az hava kullanıldığından temiz ve güvenli ısı merkezlerinde dönüşüm ortaya çıkaracağını belirtti.
Albayrak, doğal gaz ile diğer yakıtları kıyaslayarak, "Yanma verimi kömüre göre daha yüksek, fueloile eşdeğer olduğundan fiyatının ucuzluğu nedeniyle her iki yakıta göre çok daha ekonomiktir" şeklinde konuştu.
Murat Albayrak, doğal gaz kullanan abonelerin önceden para yatırmak, depolamak gibi masraflarının ayrıca kül ve is gibi zahmetlerinin bulunmadığını kaydetti.
Taksit kampanyası hakkında da bilgi veren SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, şöyle konuştu: "Taksit kampanyamız; bağlantı ve abonelik bedellerinin 31 Aralık 2011 tarihine kadar tahsilatları tamamlanacak şekilde, yıl sonuna kadar kalan ay sayısına bağlı ve paralel olarak gerçekleştirilecek olup Bank Asya, HSBC, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası ve Vakıfbank kredi kartlarının kullanılması halinde geçerli olacaktır."
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2011 Salı 10:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?