3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

293 hacı adayı daha uğurlandı

Adana'dan 9. hacı adayı kafilesi ile yaklaşık 293 hacı adayı kutsal topraklara ulaşırken, havalimanı önünde hüzün ve sevinç bir arada yaşandı.

x31 Ekim'den bu yana Adana'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bitlis ve Adayıman'dan gelen hacı adayları, Adana Havalimanı'ndan kutsal topraklara giderken, dün gece 293 kişiden oluşan 9. kafile kutsal topraklara uğurlandı.

Hacı adayı olan anne, baba, dede ve babaannelerini uğurlamak için havalimanına gelenler, vedalaşma sırasında duygusal anlar yaşadı. Hacı adayları da, çocuklarının, torunlarının ağlamasına dayanamayarak gözyaşlarını tutamadı.

Hacı adayları, kutsal topraklara gittikleri için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını belirtirken, Allah'ın herkese bu mutlu günü nasip etmesi dileğinde bulundular.

Adana Müftülüğü'nden alınan bilgiye göre, bugüne kadar Adana'dan 2 bin hacı adayı kutsal topraklara ulaştı. Kentten son hacı adayı kafilesi 1 Aralık'ta yola çıkacak ve bu yıl Adana'dan 26 kafile halinde 10 bin hacı adayı kutsal topraklara ayak basacak.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?