4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

3 bin TL bulmazsa cezaevine girecek

Adana'da 10 yıl önce işten çıkartılan ve kendisini aldattığını ileri sürdüğü eşini bıçaklayarak yaralayan Yusuf Kenan Çoğul, 2 çocuğuna bakmak için kaçak sigara sattığı gerekçesiyle 3 bin TL para cezasına çarptırıldı. Çoğul, cezayı ödeyecek parası olmadığı için 6 ay hapis yatacak. 

Merkez Çukurova ilçesinde yaşayan Yusuf Kenan Çoğul'un (49) başına 1999 yılından bu yana gelmeyen kalmadı. 1999'a kadar Merkez Otogar'da kontrol memuru olarak çalışan ancak daha sonra işten çıkartılan Çoğul'un hayatı bundan sonra tam bir drama dönüştü. İşten çıkartıldığı için 2 yıl önce evlendiği eşi Sema Çoğul'un kendisini aldatarak zengin bir işadamıyla kaçtığını iddia eden Yusuf Kenan Çoğul, bu yüzden takip ettiği eşini 7 yerinden bıçaklayarak yaraladığı gerekçesiyle cezaevine girdi. 

Cezaevinden çıktıktan sonra Mustafa ve Tahsin adındaki iki çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Çoğul, "Eşim 9 yaşındaki Mustafa'yı henüz 5 aylıkken beşikte bırakıp kaçtı. Tahsin ise 2 yaşındaydı. Eşim para için zengin bir işadamıyla kaçtı. Eşimi öldürmek istedim ama ölmedi. Ben cezaevine giderken çocuklarım rezil oldu. Daha sonra cezaevinden çıkarak çocuklarıma kol kanat gerdim. Onlara hem anne hem baba oldum" dedi. 

Cezaevinden çıktıktan sonra bir apartmanın kapıcı dairesinde yaşamaya başladığını, SSK'dan da emekli olarak ayda 450 TL maaş almaya başladığını söyleyen Çoğul, "Çocuklarım artık okul çağına gelmişti. Oturduğum evde kira olduğu için maaş yetmiyordu. Bende Mısır Çarşısı'ndan sigara alarak tezgahta satmaya başladım. Bu sigaralarla geçimimi sağlıyor çocukların okul masrafını karşılıyordum. Ancak bir gün polis gelerek tezgahımı dağıtıp hakkımda tutanak tuttu. Sattığım sigara kaçakmış. Sigaranın kaçak olduğunu bilmiyordum. Bu sigaralar Mısır Çarşısı'nda, adliye çevresinde sürekli satılıyor zaten. Onlar hakkında işlem yapmıyorlar benim hakkımda işlem yaptılar buna anlam veremedim." 

Daha sonra mahkemeye çıkarıldığını ve kaçak sigara satmak suçundan 3 bin TL para cezasına çarptırıldığını belirten Çoğul, "Bu parayı ödeyemediğim taktirde 6 ay hapis yatacakmışım. Ödemediğim her gün içinde cezaya 20 TL faiz biniyor. Benim bu parayı ödeyecek gücüm yok. Benim 8 bin TL kredi kartı borcum var. Çocuklarım okuyor bu parayı kesinlikle bulup ödeyemem. 11 aydır kira vermiyorum. Ev sahibi beni dışarı atacak. Ancak çocuklarımın okul masrafını karşılayabiliyorum" diye konuştu. 

Çok zor durumda olduğunu belirten Çoğul, parayı ödeyemeyerek yine cezaevine gireceğini ve çocuklarının sokakta kalacağını vurgulayarak, onların sokakta kalmasını istemediğini söyledi. 

Tahsin ve Mustafa da babalarının yıllardır kendilerine hem anne hem de baba olduğunu ifade ederek, "Babamızı hapse atmasınlar. O hapse giderse bize kim bakacak. Ne olur babamı kurtarın. Biz sokakta kalmak istemiyoruz. Babam kaçak sigara sattı ama çarşıda görüyoruz herkes kaçak sigara satıyor" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 12:28:29
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 10:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?