4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

30 Ağustos böyle kutlandı

Adana'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü kutlamalarına katılan askerler, tören alanına "Güçlü ordu, güçlü Türkiye" sloganıyla girdi. Alanı dolduran vatandaşlar da askerlerin sloganlarına destek verdi.


30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da coşkuyla kutlandı. 6. Kolordu Komutanlığı'na bağlı askeri birlik, "Güçlü ordu, güçlü Türkiye" sloganıyla tören alanına girdi. Ardından gelen askeri grup ise, "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganıyla alanı inletti. Ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile alanı dolduran yüzlerce vatandaş askerlere alkışla tempo tutarken, sloganlarına da eşlik etti. Daha sonra Adana Valisi İlhan Atış, Adana
Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek halkı selamladı.


Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Piyade Kurmay Yüzbaşı Dağıshan Tunçbirken, 87 yıl önce vatan evlatlarının çok zor şartlarda Ulu Önder Mustafa Kemal önderliğinde düşmana karşı büyük bir zafer kazandığını belirterek, "Kazanılan zafer bütün dünyada eşi benzeri olmayan bir zaferdir. Bu mutlu günden dolayı gurur duyuyoruz. Türk milleti olarak 87 yıl önce vatan için şehit verdik, bugün de vatan için şehit vermeye hazırız" dedi.


Konuşmanın ardından geçit töreni düzenlendi. Geçit töreni sırasında Kıbrıs gazisi 69 yaşındaki Ferhat Öcal gözyaşlarını tutamadı. Askerleri görünce çok duygulandığını ve yanı başında şehit düşen arkadaşlarının aklına geldiğini belirten Öcal, "Kıbrıs'ta çok sayıda arkadaşım şehit oldu. Askerleri böyle geçit töreninde görünce şehit düşen arkadaşlarım aklıma geldi. Çok duygulandım. Şehit olan arkadaşlarımı hiç unutamıyorum" diye konuştu.


Törene, AK Parti milletvekilleri Vahit Kirişci, Fatoş Gürkan Zopcuk, Nejdet Ünüvar, CHP Milletvekili Hulusi Güvel, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 13:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?