2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

30 bin çocuk yüzme öğrendi

Adana'da, Seyhan Belediyesi'nin Hayal Dünyası'nda açtığı ücretsiz yüzme kurslarında 3 yılda 30 bin çocuğun yüzme öğrendiği bildirildi.

Bu yıl 2 Haziran'da başlayan ve 7-13 yaş grubu çocukların katılabildiği ücretsiz yüzme kurslarında 450 kişilik son grup da eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, yüzme eğitimlerine ağırlık verilmesinin ardından, içerisinden sulama kanalları geçen, baraj gölü bulunan ve denize kıyısı olan Adana'da boğulma vakalarında önceki yıllara oranla ciddi bir düşüş yaşandığını bildirdi.

Öztürk, "Tüm uyarılara rağmen yüzme bilmediği halde sulama kanallarına girip serinlemeye çalışan yavrularımızın hayatlarını kurtarmak istiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki sezonda da yüzme kurslarında öğrenecekleri ve hayatları boyunca uygulayacakları yüzme eğitimine tüm yavrularımızı şimdiden davet ediyoruz" dedi.

Öztürk, her mahalleden Hayal Dünyası ücretsiz yüzme kursuna otobüs seferleri yapıldığını belirterek, yaz boyunca devam eden yüzme kurslarından Seyhan'ın tüm mahallelerinin eşit şekilde yararlandığını ifade etti. Öztürk, Hayal Dünyası'nda açtıkları ücretsiz yüzme kurslarında 3 yılda 30 bin çocuğun yüzme öğrendiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 11:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?